Tabu
Image default
BEAUTY

A aplicat pastă de dinți pe buze și a așteptat până dimineață

Buzele tale sunt sensibile la frig, se usucă repede și se inflamează când te speli pe față? Atunci când nu ai la îndemână tratamente cosmetice scumpe, poți apela cu siguranță la acest truc care se poate face cu usurință acasă. Rezultatele se văd după doar 12 ore.

O utilizatoare Reddit a descoperit că un produs de pe etajera din baie a fost salvarea sa. Este vorba despre pasta de dinți. Aceasta a recunoscut că avea buze crăpate încă din copilărie și a avut nevoie doar de o săptămână pentru a-și vindeca cheilita, termenul medical al buzelor crăpate.

Cu toate acestea specialiștii britanici susțin că pasta de dinți, apa de gură, dar și cremele solare tocmai asta fac: usucă pielea de pe buze, provocând iritații. Aceștia avertizează că ingredientele din pasta de dinți poate provoca dermatită de contact sau chiar alergie. SLS-ul din pasta de dinți este un iritant foarte comun.

Ce este cheilita?

Inflamaţie acută sau cronică a mucoasei buzelor.

Poate fi declansata de infecţiii (micoză, infecţie bacteriană), medicamente, carente alimentare (lipsa de zinc, vitamina B2) si cauze dermatologice (bolilor dermatologice), factorii fizici (muşcarea buzelor; expunerea la frig, soare, vant ; aparat dentar prost adaptat), utilizarea de cosmetice, contactul cu unele alimente (citrice, condimente, cafea solubilă).

Cheilită acută  – caracterizata de roşeaţă, o umflătură, senzaţie de arsură.

Cheilită cronică – caracterizată de fisuri şi cruste.

Tratamentul este în funcție de cauza ce a declanșat apariția ei. Dacă nu este găsită nici o cauză, tratamentul este cel al simptomelor.

 

ARTICOLE SIMILARE

Estée Lauder lansează primul mascara care vibrează

realitatea

Produsul ieftin pe care îl folosește Jennifer Aniston ca să arate mereu perfect

Andreea Damian

Tunsorile pe care newyorkezele le cer întotdeauna la salon

Andreea Damian

V-o imaginati? IULIA VANTUR la 16 ani!

Ora de catifea

realitatea

XENA si HERCULE dupa 15 ani! FOTO incredibile!

Scrie un comentariu