Tabu
Image default
CULTURE

Apple TV+ devine primul serviciu de streaming care câștigă Oscarul pentru cel mai bun film

Apple TV+ a intrat duminică în istorie, fiind primul serviciu de streaming care a câștigat un premiu Oscar pentru cel mai bun film pentru „CODA”.

„CODA” de la Apple Original Films, care are o distribuție predominant surdă, marchează prima dată când un serviciu de streaming câștigă Oscarul pentru cel mai bun film – Apple TV Plus învingându-l pe rivalul Netflix. „CODA” i-a suflat premiul peliculei „The Power of the Dog” de la Netflix, regizat de Jane Campion.

În plus, starul „CODA” Troy Kotsur a câștigat Oscarul pentru cel mai bun actor în rol secundar – prima dată când un actor de sex masculin surd a obținut un Oscar și al doilea actor surd care a făcut-o vreodată după ce partenera din „CODA” Marlee Matlin l-a câștigat pentru „Children of a Lesser God” în 1986. CODA a câștigat Oscarul și la categoria scenariu adaptat.

Cele trei premii Oscar pentru „CODA” au fost primele pentru Apple. „CODA” este și primul film al Festivalului de Film de la Sundance care a luat acasă premiul Oscar pentru cel mai bun film. Și este primul film care a câștigat râvnita statuetă la categoria „cel mai bun film” fără a fi nominalizat la categoriile regie și montaj.

Se estimează că Apple a cheltuit peste 10 milioane de dolari pentru campania pentru „CODA” – mai mult decât bugetul de producție al filmului, sub 10 milioane de dolari.

ARTICOLE SIMILARE

CHA CHA LITIX! Episodul 34. Copiii lui Abi Talent ar putea fi săraci

Andreea Damian

A fi sau a nu fi Lolita

realitatea

Tot ce trebuie să știți despre Oscarurile din 2021

Andreea Damian

Live from Buena Vista – The Havana Lounge

realitatea

Cum arata, de fapt, IISUS HRISTOS! Mister dezlegat!

Cealaltă față a frumuseții

realitatea

Scrie un comentariu