Tabu
LIFE & LOVE Slider

Ar trebui să ne luăm în serios visele erotice?

Un studiu recent a constatat că femeile au mai multe vise erotice. Dar care este semnificația adevărată a acestor vise?

Cercetătorii consideră că feminismul a reușit să convingă femeile să nu mai fie reticente în a vorbi sincer despre visele lor erotice. Mult timp s-a crezut că visele sunt o fereastră spre dorințele noastre inconștiente. Ceea ce poate deveni îngrijorător dacă tocmai ai avut un vis ciudat și erotic despre cineva față de care nu ar trebui să aveți astfel de dorințe sexuale. Iar un nou studiu a sugerat că femeile au mai multe vise erotice decât înainte (deși mai puține totuși decât bărbații). Într-o lucrare publicată în revista “Psihologie și sexualitate”, Michael Schredl, cercetător al somnului la Universitatea din Freiburg, Germania, a constatat că frecvența medie a viselor erotice pentru cei 2.907 de participanți a fost de aproximativ 18%.

Persoanele mai tinere au avut mai multe vise erotice decât persoanele în vârstă. Cercetătorii spun că motivele sunt legate de faptul că sexul nu ocupă o parte atât de mare a vieții pentru persoanele mai în vârstă față de tineri.

Mark Blagrove, profesor de psihologie la Universitatea Swansea a realizat un studiu în 2007 cu peste 3500 de descrieri de vis care arăta că frecvența visurilor erotice a fost de 8% atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Femeile aveau mai multe vise erotice despre partenerii actuali sau anteriori; bărbații, în schimb, visau despre mai mulți parteneri sexuali. Cifra era mai mica ținând cont că s-a descoperit că tindem să visăm la ceea ce ne afectează emotional în viața reală, în schimb, există mai puțin conținut erotic în vise decât ar fi cazul să existe. Un alt studio, realizat de Dylan Selterman la Universitatea din Maryland în 2014 a analizat modul în care visele – în special cele legate de infidelitate – au influențat comportamentul participanților față de partenerii lor, a doua zi. Ceea ce a fost interesant a fost că atunci când au analizat activitățile zilnice ale participanților. “Nu au găsit nimic care să prezică conținutul erotic. Acest lucru înseamnă că conținutul erotic nu are o relație unu-la-unu directă cu evenimentele sau preocupările din ziua precedentă.”

Asta înseamnă oare că nu există nici o semnificație a viselor erotice? Conținutul erotic din vise poate fi aproape întâmplătoare. Bucură-te și fii recunoscătoare dacă ai vise erotice căci ar putea fi mult mai rău – s-a constatat că 4% din vise pot fi legate de politică.

ARTICOLE SIMILARE

De ce prințesa Diana era geloasă pe dădaca lui William

Andreea Damian

Jorge, petrecere specială pentru fiica de 18 ani! Ce cadou ar fi trebuit să primească tânăra

Tabu Tabu

Pisicile între mitul medieval al vrăjitoarelor și stereotipul modern al pisicarei

realitatea

GALERIE FOTO. Cum se îmbracă Simona Halep după ce a semnat contractul cu noul sponsor

Andreea Damian

Cum să porți sutienul de tip bralette fără să te simți dezbrăcată

Andreea Damian

Ce e de facut cand trendul actual nu ti se potriveste?

realitatea

Scrie un comentariu