Tabu
Image default
CULTURE

AREAL | În căutarea corpului pierdut

Premiera primei creații colective AREAL, În căutarea corpului pierdut, a avut loc în data de 3 noiembrie 2021 la Centrul de Cultură George Apostu din Bacău, unde AREAL a beneficiat de o rezidență artistică toamna aceasta, iar pe 6 și 7 noiembrie va avea premiera la AREAL | spațiu pentru dezvoltare coregrafică, București.

Pe 14 noiembrie, AREAL va lansa și versiunea filmică a spectacolului pe platforma Vimeo. Spectacolul este realizat în cadrul programului „AREAL coregrafic”, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, în parteneriat cu Goethe-Institut București și Centrul de Cultură George Apostu.

Artiștii AREAL – coregrafii Alexandra Bălășoiu, Cristina Lilienfeld, Cosmin Manolescu și Valentina De Piante – au povestit ce a însemnat procesul de creație.

„Spectacolul În căutarea corpului pierdut subliniază procesul de construcție a unui nou corp colectiv pe timp de pandemie. După doi ani de restricții și reinventare a relațiilor sociale, avem nevoie mai mult ca oricând de contact uman, de spectacol și de dans și credem că este important să găsim noi moduri de-a continua să existăm. În rezidența de la Bacău, am plecat într-un drum catharctic pornind de la un corp-arhivă labirintic și schimbările de stări, fizicalitate și emoții.

Ne-am amintit că văzul și cuvântul sunt doar fragmente fragile de adevăr, iluzii ale unor cunoașteri temporare. La început, fiecare a condus câte o sesiune de repetiții, am intrat în contact cu practicile celuilalt, am improvizat, ne-am pus întrebări și am devenit sculpturi. Privindu-i pe ceilalți, am asimilat inconștient partiturile lor. Am generat astfel mult foarte mult material coregrafic bun acum în proces de coagulare. Prin această „străfulgerare de propuneri”, ne-am întâlnit cu un corp-haiku plin de întrebări, care-și cântă viața moartă în fiecare clipă.

Am dansat la răsărit, am practicat butoh noaptea printre sculpturi și am dansat cu harta semnelor vizibile/ invizibile din noi. Fiecare corp înseamnă mai multe corpuri și povești cristalizate deodată în structuri discontinue. Așa va arăta spectacolul nostru: precum cristalele și coralii care-și strigă viitorul. Dacă pandemia a subliniat posibilitatea de a pune frână pentru o clipă, asta vrem și noi să aducem În căutarea corpului pierdut: locul de frână, de reflecție onestă, în care potențialul refulat găsește mediul bun pentru a se reactiva. În cadrul noii producții AREAL, sculptăm prezentul și îi invităm pe oameni să vină alături de noi.”

ARTICOLE SIMILARE

Daniel Day-Lewis părăseşte Hollywood-ul după 30 de ani

Dora Constantinovici

Muzeul Țăranului Român | Expoziția gratuită „Interferențe balcanice”

Ciocîrlan

LAURA COSOI merge mai departe, singura si SEXY! Galerie 13 FOTO

HBO Max a comandat o parodie animată despre familia regală britanică

Andreea Damian

Autobiografia lui Michelle Obama, pe cale să devină cea mai populară carte de memorii din istorie

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei

realitatea

Scrie un comentariu