Tabu
Image default
PEOPLESlider

Arnold Schwarzenegger a fost operat de urgență pe cord deschis

Arnold Schwarzenegger a suferit vineri o operație de urgență pe cord deschis, a informat site-ul TMZ. Actorul în vârstă de 70 de ani a fost supus unei proceduri de înlocuire a valvei.

TMZ, citând surse apropiate starului din „Terminator” scrie că fostul guvernator de California s-a prezentat joi la Spitalul Cedars-Sinai din Los Angeles să-și înlocuiască valva aortică prin tehnici de cateterism.

Dar Arnold Schwarzenegger a suferit complicații, de aceea a fost supus de urgență intervenției chirurgicale, care, potrivit surselor, a durat mai multe ore. Din fericire, starea sa post-operatorie este stabilă.

Într-un interviu acord recent, Arnold Schwarzenegger a spus că vârsta este doar un număr pentru el. „Nici măcar nu cred că am 70 de ani, știu că am 70 de ani, dar ce? Apare doar pe pașaportul meu sau pe permisul de conducere, dar mă simt ca la 20 de ani”, mărturisea actorul.

„Mă simt bine. Fac exercitii fizice. Îmi fac filmele. Viața e minunată. Mă simt util și productive”, a adăugat Arnold Schwarzenegger.

Nu este prima operație la inimă suferită de actorul din Terminator. În 1997, la vârsta de 50 de ani, lui Schwarzenegger i s-a înlocuit o valvă.

Potrivit American Heart Association, stenoză valvulară aortică apare mai ales la pacienții cu o vărstă avansată, care au adesea alte afecțiuni severe și se asociază cu disfuncție cardiacă progresivă. În acest caz se recomandă implantarea percutană de proteză valvulară aortică cunoscută sub numele de TAVI.

TAVI reprezintă o abordare inovativă pentru tratamentul pacienților cu stenoze valvulare aortice care au contraindicații pentru chirurgia convențională sau care prezintă condiții clinice sau de comorbiditate care presupun un risc chirurgical crescut.

ARTICOLE SIMILARE

Când se deschide Târgul de Crăciun din București și când vor fi aprinse luminițele

Andreea Damian

Barack și Michelle Obama divorțează?

Andreea Damian

Pericolul pe care îl ascund scaunele de mașină

Andreea Damian

Laura Andreșan, despre infidelitate, trădare și traumă

Andreea Damian

Cleopatra Stratan, cerută de soție de Edward Sanda la majorat

Tabu Tabu

Portret al artistei la tinerețe: Silvia Horobeanu. Ilustrația digitală și culoarea ca terapie

Ciocîrlan

2 comentarii

Scrie un comentariu