Home > Agenda > Artă la Teatrul Național

Artă la Teatrul Național

O pânză de 50 de metri, pictată de artistul Viorel Mărginean va îmbrăca fațada Teatrului Național București pe durata retrospectivei pictorului, deschisă la Galeria ArtSociety (strada Logofăt Luca Stroici numărul 18). 

Pictura reprezentată pe pânza gigant a fost realizată de către Viorel Mărginean în atelierele de pictură ale Televiziunii Române, pentru emisiunea de Revelion prezentată de Tudor Vornicu, în perioada comunismului (anii ’70). Concepută pentru a se desfășura pe fundalul semicircular al Studioului 4al Televiziunii române, pânza de dimensiuni extraordinare a fost împărțită în două jumătăți și pictată folosind un cadru mobil special, care îi permitea artistului să îl acționeze electric. Mărginean a lucrat singur, timp de aproape trei luni, la finalizarea lucrării.

Prezența pânzei pe Teatrul Național semnalizează Retrospectiva organizată la ArtSociety, de Ruxandra Garofeanu și Dan Haulica, cu sprijinul Muzeului Național de Artă al României, Muzeului Municipiului București, Muzeului de Artă Cluj, Muzeului de Artă Constanța, Muzeului de Artă Vizuală Galați și Muzeului Județean de Artă Prahova ,,Ion Ionescu – Quintus” și a unor colecționari de seamă. Pânza s-a aflat expusă pe clădirea Ambasadei României din Madrid, pe aceea a sediului UNESCO din Paris și pe fațada Muzeului Național de Artă al României, cu ocazia expoziției organizate la aniversarea a 70 de ani de la nașterea artistului.

Expoziția de la Galeria ArtSociety este deschisă în perioada 29 ianuarie – 14 martie 2010. A nu se rata!

 

Articole asemanatoare
La Artmark, Craciunul incepe mai devreme
V-ati fi imaginat: BUCURESTIUL in 1856, 11 fotografii incredibile!
Extra Extra Shorts pe 29 ianuarie
Scurtmetraje sub 3 minute la Teatrul Național pe 18 decembrie

Comenteaza acest articol

Artă la Teatrul Național

by realitatea   1 min
0