Tabu
lifestyle

Arta tainuita se descopera la Artmark

La inaugurarea noului sezon din 2015, Artmark invita publicul iubitor de arta la o expozitie cu totul speciala, care propune o incursiune inedita in destinele unor colectionari cu traditie. Desi este o expunere de dimensiuni reduse, Licitatia “3 Colectii si 3 Colectionari” – Colectia Lucia si Dr. Nicolae Ionescu, Colectia Marica Grigorescu si Catherina Kiss, Colectia Dr. Anamaria Roth si Dr. Edgar Nicolau este compusa din nume rasunatoare, care au cladit istoria artei romanesti.

Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Gheorghe Petrascu sunt numele care dau rezonanta Colectiei Lucia si Dr. Nicolae Ionescu, insa artistul care da culoare acestei unitati estetice este Alexandru Ciucurencu. Operele din licitatie reprezinta in totalitate gama de vibratie a afectelor artistului, dar si simtul estetic remarcabil al cuplului de colectionari.

Colectia Marica Grigorescu si Catherina Kiss aminteste de lumea dificila a artistilor, care, in ciuda obstacolelor de factura socio-politica, au perseverat si au creat cu o forta eroica si cu o veleitate de necontestat.

Ion Grigorescu este considerat de mediul international unul dintre cei mai importanti artisti romani, fotografiile acestuia aflandu-se in marile muzee precum Ludwig din Budapesta, TATE – Londra, MOMA-New York, dar si in prestigioase colectii internationale particulare.

Expozitia prezinta operele care vor participa in Licitatia “3 Colectii si 3 Colectionari” – Colectia Lucia si Dr. Nicolae Ionescu, Colectia Marica Grigorescu si Catherina Kiss, Colectia Dr. Anamaria Roth si Dr. Edgar Nicolau, ce va avea loc marti, 3 februarie, ora 19:30, la Athenee Palace Hilton.  Insa, aceasta va putea fi vizitata zilnic pana pe 3 februarie, intre orele 10:00 – 20:00, la Palatul Cesianu-Racovita, str. C.A. Rosetti, nr. 5.

ARTICOLE SIMILARE

Diana Krall la Sala Palatului

realitatea

Ponta anunta falimentul TVR! Datorii de 120 milioane euro!

George Michael plânge în închisoare!

realitatea

NICOLETA LUCIU a cheltuit 20.000 de euro in luna de miere

Dolce & Gabbana vor să adopte un copil

realitatea

Love story 24

realitatea

1 comentariu

Arta tainuita se descopera la Artmark | Femininne 6 February 2015 at 6:39

[…] Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Citeste mai departe […]

Răspunde

Scrie un comentariu