Home > Agenda > Cultura > Arta tainuita se descopera la Artmark

Arta tainuita se descopera la Artmark

La inaugurarea noului sezon din 2015, Artmark invita publicul iubitor de arta la o expozitie cu totul speciala, care propune o incursiune inedita in destinele unor colectionari cu traditie. Desi este o expunere de dimensiuni reduse, Licitatia “3 Colectii si 3 Colectionari” – Colectia Lucia si Dr. Nicolae Ionescu, Colectia Marica Grigorescu si Catherina Kiss, Colectia Dr. Anamaria Roth si Dr. Edgar Nicolau este compusa din nume rasunatoare, care au cladit istoria artei romanesti.

Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Gheorghe Petrascu sunt numele care dau rezonanta Colectiei Lucia si Dr. Nicolae Ionescu, insa artistul care da culoare acestei unitati estetice este Alexandru Ciucurencu. Operele din licitatie reprezinta in totalitate gama de vibratie a afectelor artistului, dar si simtul estetic remarcabil al cuplului de colectionari.

Colectia Marica Grigorescu si Catherina Kiss aminteste de lumea dificila a artistilor, care, in ciuda obstacolelor de factura socio-politica, au perseverat si au creat cu o forta eroica si cu o veleitate de necontestat.

Ion Grigorescu este considerat de mediul international unul dintre cei mai importanti artisti romani, fotografiile acestuia aflandu-se in marile muzee precum Ludwig din Budapesta, TATE – Londra, MOMA-New York, dar si in prestigioase colectii internationale particulare.

Expozitia prezinta operele care vor participa in Licitatia “3 Colectii si 3 Colectionari” – Colectia Lucia si Dr. Nicolae Ionescu, Colectia Marica Grigorescu si Catherina Kiss, Colectia Dr. Anamaria Roth si Dr. Edgar Nicolau, ce va avea loc marti, 3 februarie, ora 19:30, la Athenee Palace Hilton.  Insa, aceasta va putea fi vizitata zilnic pana pe 3 februarie, intre orele 10:00 – 20:00, la Palatul Cesianu-Racovita, str. C.A. Rosetti, nr. 5.

Articole asemanatoare
Licitație
Cazul fetei scoasă la licitație pe Facebook pentru căsătorie a revoltat organizațiile internaționale
Madonna a pierdut procesul: scrisoarea de despărțire de la Tupac se vinde
Pisicile între mitul medieval al vrăjitoarelor și stereotipul modern al pisicarei
Top 7 emisiuni ce promoveaza cultura la TV

1 Response

  1. Pingback : Arta tainuita se descopera la Artmark | Femininne

Comenteaza acest articol

Arta tainuita se descopera la Artmark

by   1 min
1