Tabu
Image default
CULTURESlider

ARTE TV ⎪ Un serial documentar despre piețele Europei

Lansat în 2015, serialul creat de Stefano Tealdi documentează poveștile reale și atmosfera din cele mai celebre piețe de pe bătrânul continent. Pe 1 februarie, ARTE TV a revenit cu cinci episoade noi din seria „Le Ventre de…”. 

De la lansarea sa din iulie 2015, serialul compus din 5 episoade și intitulat „Le Ventre de” a cunoscut numeroase redifuzări. Iată că de luni, 1 februarie, seriei de documentare realizate de Stefano Tealdi i se mai adaugă încă „cinci călătorii culinare inedite în celebre piețe de pe bătrânul continent”

Le Ventre de Valencia: piața centrală, Le Ventre de Bergen: piața de pește, Le Ventre de Cagliari: piața San Benedetto, Le Ventre de Cork: piața engleză, Le Ventre de Thessaloniki: piața Kapani sunt titlurile noului sezon al seriei care explorează universul pitoresc al piețelor europeene. 

Fiecare episod de 45 de minute le oferă șansa internauților pasionați de gastronomie să afle informații noi despre alimente, tehnici, tradiții și curiozități locale din cele mai faimoase piețe din Europa. 

Atât raporturile umane, cât și practicile culinare ori agricole din diferite părți ale continentului sunt aduse în lumină într-o manieră inedită, iar cei care vor viziona documentarele se vor bucura să descopere încercările cumpărătorilor și ale vânzătorilor de a păstra vie spontaneitatea dialogului în fața camerelor de filmat. 

Totodată, serialul invită publicul să se lase fascinat de splendorile arhitecturale sau naturale în care aceste piețe sunt amenajate, fie că vorbim de hale, spații în aer liber sau interioare cu o amprentă istorică puternică. 

Serialul nu este încă disponibil în România, însă pe site-ul arte.tv puteți urmări episoadele anterioare, filmate în orașe ca Riga sau Florența. 

ARTICOLE SIMILARE

Fotografie Sorin Onisor – Maroc

realitatea

Monica Bârlădeanu și-a încheiat socotelile cu America

Tabu Tabu

Sărbătoritul zilei

realitatea

Goana după controversă

Roxana Blagu, dublu eveniment în familie cu probleme

Tabu Tabu

Game of Thrones – tot ce trebuie să știi despre sezonul 8

Andreea Damian

Scrie un comentariu