Tabu
lifestyle

„Arunci cu umbră”, mesajul transmis de artiști despre violența domestică

„Arunci cu umbră” este titlul colaborării dintre Francisca, Proconsul şi UDDI şi, totodată, un mesaj puternic pe care artiştii vor să-l transmită legat de un subiect, pe cât de sensibil şi delicat, pe atât de amplu şi marcant – violenţa domestică. Vă invităm să aflați mai multe detalii în articolul de mai jos.

“Arunci cu umbră” este un proiect de suflet, cu un mesaj sincer, poate chiar cel mai profund de până acum, dintre toate piesele mele! Să ne reamintim că iubirea este singurul sentiment care te face să simți că trăiești, iar muzica vindecă orice rană”, declară Francisca, trăgând totodată un semnal de alarmă despre violența domestică.

“La fiecare 30 de secunde, în România o femeie este bătută de partenerul ei, iar 3 din 10 românce declară că au fost agresate fizic, verbal sau psihic începând cu vârsta de 15 ani. Aceste cifre dezvăluie o realitate dramatică pentru care încă nu s-a găsit o soluţie”. Francisca, Proconsul şi UDDI, împreună cu Poliţia Română şi M.A.I., ne amintesc că iubirea vindecă, iubirea înalţă si iubirea trebuie să primeze!

„Mi-am dorit colaborarea cu Procosul și cu Uddi incă din faza de schiță a piesei, iar totul a decurs natural. Băieții au ascultat piesa, le-a plăcut și au acceptat imediat provocarea! Cu Uddi am fost colegă la X Factor, unde s-a legat o prietenie și o primă piesă, “Piatra de pe inimă”, cât despre Proconsul… le știu toate piesele! Sunt fan, încă de când eram mică şi am început să îmbrăţisez acest drum, al frumosului, al muzicii.

Împreună cu acești talentați artisti, cu oamenii care au muncit la acest proiect, cu Poliţia Română și cu M.A.I, am dat start-ul unei campanii anti-violență! Dorim să tragem un semnal de alarmă și să sprijinim persoanele care, conform statisticilor, sunt vulnerabile în astfel de situații nefericite; să găsească puterea de a cere ajutor și de a pune capăt suferinţei”, adaugă Francisca.

Piesa este compusă de către Marius Dia, Alex Parker, iar versurile sunt scrise de către Marius Dia, alături de Bogdan Marin (Bodo), Robert Anghelescu şi Dragos Dinca. Single-ul „Arunci cu umbră” va fi inclus pe următorul album al trupei Proconsul. Videoclipul este regizat de către Richard Stan şi a fost filmat în Bucureşti.

Abuzurile de toate tipurile sunt tot mai frecvente în România. Numai anul trecut au fost înregistrate peste 9.000 de cazuri de violenţă domestică, iar anual, 2.400 de copii sunt abuzaţi sexual. Specialiştii spun că fenomenele au luat amploare şi din cauză că societatea este tot mai pasivă la astfel de incidente. ONG-urile încearcă să combată aceste abuzuri şi vin cu soluţii care să îi ajute pe cei cărora le este teamă să strige după ajutor.

În România, statisticile privind abuzul sunt crunte. La fiecare 30 de secunde o femeie este bătută, iar în 2017 peste 7.000 de copii au fost abuzaţi fizic, iar alţi 6.000 au fost abuzaţi emoţional. În anul 2017, la nivel național, au fost sesizate 36.245 de infracțiuni prevăzute de Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței în familie (35.202 în anul 2016). Dintre acestea, 27.652 de infracțiuni sunt comise la domiciliu (27.032  în anul 2016). Majoritatea infracțiunilor sesizate, în anul 2017, se referă la loviri sau alte violențe (20.283 de infracțiuni sesizate), abandonul de familie (8.747) și amenințarea (2.664). De asemenea, în anul 2016, din totalul de infracțiuni sesizate, 18.531 au fost pentru loviri sau alte violențe, 9.841 pentru abandon de familie și 2.610 pentru amenințarea.

Acestea sunt doar cifrele oficiale pentru că, în realitate, specialiştii cred că sunt mult mai multe cazuri de violență domestică, dar de teama unor noi abuzuri, victimele nu reclamă agresorul.

ARTICOLE SIMILARE

ELENA UDREA nasa sexy / Galerie FOTO

MUST SEE: Skopje

realitatea

Sharon Stone și bijuteriile Damiani

realitatea

Zilele MTR – 10-19 septembrie

realitatea

Andreea Raicu a implinit 35 de ani. Vezi ce tort dietetic a avut!

Ghici cine!

realitatea

1 comentariu

Scrie un comentariu