Tabu
LIFE & LOVE Psihologie Slider

Așa-numitele teste de virginitate sunt nesigure, invazive și sexiste

virginitate

Când rapperul T.I. a spus că își duce fiica la ginecolog după fiecare zi de naștere pentru a stabili dacă este virgină toată lumea i-a sărit în cap. Celebrități și utilizatori Twitter i-au criticat decizia. Avocații pentru drepturile omului și medicii și-au arătat dezaprobarea. Gazdele podcastului Ladies Like Us, unde T.I. a făcut aceste declarații, s-au abținut de la comentarii.

După cum susțin medicii și oamenii de știință, nu există niciun test sau control care să poată determina în mod sigur și precis dacă o fată sau o femeie a făcut sex – și, în consecință, să spună dacă este „virgină”. Însăși ideea unui astfel de test este sexistă. Și totuși, potrivit ONU, practica așa-numitei „testări a virginității” există în cel puțin 20 de țări din întreaga lume. Pentru că nu există reglementări clare cu privire la acest test, procedura nu are valoare din punct de vedere medical.

Este un test bazat pe mituri și idei învechite

Așa-numitul „test de virginitate” este de obicei realizat în două moduri:

  • Verificarea himenului
  • Prin „testul cu două degete”, care presupune introducerea degetelor în vagin

Dar practica, spun medicii, se bazează pe o neînțelegere a corpului feminin și noțiuni învechite de „puritate”. „Există această idee că himenul este o barieră care rămâne intactă până când un prinț vine și o deschide”, a declarat Ranit Mishori, profesor la Georgetown University

De multe ori oamenii cred că himenul acoperă complet orificiul vaginal. Dar e greșit. Himenul e o membrană cară înconjoară orificiul vaginal, care se poate sau nu rupe în timpul actului sexual.Dar, de asemenea, se poate rupe când se folosește  tamponul, se practivă activități sportive sau în timpul unei proceduri medicale. Deci, este extrem de dificil, spun medicii, pentru ei să stabilească dacă orice modificare a himenului a apărut din cauza unui contact sexual sau alte cauze.

Un alt presupus indicator al „virginității” este prezența sângelui pe cearșafuri după ce o femeie a făcut sex pentru prima dată. Acesta este un mit. Studiile au respins ideea că majoritatea femeilor sângerează prima dată când fac sex.

Testele de virginitate pot avea consecințe psihologice dăunătoare pentru fete și femei. Acestea pot provoca sentimente de vinovăție, auto-dezgust, depresie, anxietate și o imagine corporală negativă, au declarat mai multe agenții ONU într-o declarație prin care se solicită încetarea acestei practici. În multe cazuri, acestea sunt efectuate la cererea membrilor familiei sau a partenerilor, deseori fără consimțământ. Deoarece nu există un echivalent pentru bărbați, testele de virginitate implică faptul că sexul înainte de căsătorie este inacceptabil doar în cazul femeilor. Uneori, consecințele testării virginității sunt fizice.

 

ARTICOLE SIMILARE

O treime din mamele care alăptează, nevoite să exprime laptele în toaletă, după revenirea la serviciu

Andreea Damian

Amazon plăteşte 25 de milioane de dolari pe documentarul despre Rihanna

Andreea Damian

Diana Dumitrescu a aniversat doi ani de relație

Tabu Tabu

BBC publică o arhivă cu peste 16.000 de efecte sonore care pot fi descărcate gratuit

realitatea

Mama lui Sylvester Stallone a murit la 98 de ani. Ce a făcut Jackie până în ultima clipă

Andreea Damian

Iubitorii de sushi și de sashimi trebuie să știe că mâncarea aceasta e periculoasă

realitatea

Scrie un comentariu