Home > Hobby > Așază un săpun în fiecare cameră din casă și vei rămâne surprinsă de rezultate

Așază un săpun în fiecare cameră din casă și vei rămâne surprinsă de rezultate

săpun

Săpunul este obiectul de igienă personală care nu ar trebui să lipsească niciunei persoane. Mulți îl alegem în funcție de formă, miros și proprietăți particulare. Dar câți știm oare că are, de fapt, mai multe întrebuințări decât spălatul mâinilor?

Există atât de multe modalități inteligente prin care putem folosi săpunul. Acesta poate deveni un aliat de nădejde în cele mai diverse activități casnice. Descoperă cele mai interesante întrebuințări în rândurile ce urmează!

Tratament pentru petele dificile

În loc să folosiți produsele scumpe din comerț, destinate tratării petelor dificile de pe haine, puteți folosi o bucată de săpun. Trebuie doar să ungeți zona/zonele afectată/afectate ale țesăturii cu săpun, după care să băgați hainele la mașina de spălat.

Prevenirea pătării cu vopea

Vă pregătiți de zugrăveală, dar vă gândiți cu groază  la petele de vopsea pe care trebuie să le curățati după? Pur și simplu frecați marginile suprafețelor cu săpun înainte de a vărui/vopsi și vă va fi mult mai ușor să le curățați.

Insecticid

O bucată de săpun vă poate ajută să țineți la distanță dăunătorii atât în casă, cât și afară. Pentru a scăpa de purici, dizolvați săpun într-un vas cu apă și plasați-l într-o zonă luminată. Ține-ți la distanță păianjenii și alte insecte deranjante doar pulverizând un amestec de săpun și apă pe zonele afectate. Dăunătorilor din curte le vine de hac o bucată simplă de săpun, plasată pe pământ.

Remediu pentru pantofii noi

Puneți o bucată în interiorul pantofilor pentru a înmuia materialul. Nu vă va deteriora încălțările, ci îi va face mai confortabili.

Curăță unghiile și le păstrează curate

Dacă vă place grădinăritul, o bucată de săpun e soluția pentru a evita murdăria de sub unghii. Trebuie doar să vă spălați cu săpun solid atât de temeinic încât să vă rămână bucățele pe sub fiecare unghie.

Săpun ca pastă de dinți

Pare de necrezut, dar vă puteți spăla dinții cu săpun. Căutați un săpun fără substanțe chimice. Apoi frecați-l pe periuța de dinți și clătiți din abundență.

Reducerea crampele musculare

Așezați un săpun sub așternuturi pentru a calmal durerile musculare și de picioare. Dr. Oz recomandă săpunul cu parfum de lavandă.

Împrospătarea hainelor

Palasarea unui săpun printre hainele din șifonier se va dovedi foarte eficientă.

Acest articol de igienă folosește și la deschiderea sertarelor înțepenite dar și la deșurubarea unui bec. Trebuie doar să ungi șinele sertarului, respectiv partea superioară a duliei becului.

Articole asemanatoare
pielea
Cum îngrijești pielea afectată de săpun și dezinfectantul pentru mâini
săpunul
Folosim sau nu săpunul? Unii oameni se spală mai puțin iar experții explică de ce
săpun
Pune un săpun între așternuturi. Motivul te va surprinde
Brad Pitt renunta definitiv la sapun si deodorant

Comenteaza acest articol

Așază un săpun în fiecare cameră din casă și vei rămâne surprinsă de rezultate

by Andreea Damian   2 min
0