Tabu
FASHION Slider

Asos promite să interzică mohairul, cașmirul și mătasea începând cu anul 2019

Platforma globală de comerț cu amănuntul vrea să renunțe la anumite produse derivate din animale începând cu anul următor – în conformitate cu schimbarea atitudinii consumatorilor față de bunăstarea animalelor.

Bunăstarea animalelor și moda a fost un subiect deosebit de dezbătut ân ultima vreme. Asos – cel de-al doilea cel mai mare site de îmbrăcăminte din Marea Britanie – a promis să interzică de pe site-ul său din ianuarie 2019 mătasea, mohairul, cașmirul și penele. Oasele – inclusiv perlele de mătase, care sunt preluate din cochilii unor moluște – intră și sub interdicția planificată.

Peta, organizația pentru drepturile animalelor, a venit în sprijinul acțiunii Asos de a-și actualiza politica privind bunăstarea animalelor. “Platforma globala de retail online reflecta o schimbare profunda a atitudinii publice fata de creșterea si uciderea animalelor pentru modă”, a declarat directorul Peta UK, Elisa Allen. “Consumatorii schimbă fața industriei cerând designerilor și comercianților cu amănuntul să ofere îmbrăcăminte și accesorii care arată frumos, fără a afecta animalele”.

Politica Asos precizează punctul de vedere al site-ului. “Asos crede cu fermitate că nu este acceptabil ca animalele să sufere în numele modei sau cosmeticelor”. “Asos se angajează să colaboreze cu grupurile de experți din industrie pentru a sprijini cercetarea, dezvoltarea și punerea în aplicare a standardelor de bunăstare pentru animale și transparența în lanțul de aprovizionare cu piele”.

Se crede că aceste materiale au un impact extrem de grav asupra animalelor. Spre exemplu, unele capre care furnizează cașmirul sunt tunse forțat iarna, ceea ce înseamnă că sunt expuse la temperaturi dure, în timp caprele angora sunt mutilate pentru a produce mohair pufos.

Asos urmează pe Zara, H & M și Topshop, care au promis luna trecută că vor înceta să folosească mohairul, sugerând că aceasta este o problemă care afectează publicul lor țintă, de obicei, tinerii cumpărători de 20 de ani. Această generație de tineri este implicată în chestiuni precum drepturile animalelor și cumpărările din ce în ce mai conștiente.

Anunțul Asos face parte dintr-o tendință mai largă a modei spre o utilizare mai conștientă a produselor de origine animală. Gucci, Michael Kors și Versace au promis de asemenea că vor face schimbări majore.

ARTICOLE SIMILARE

După alerta produselor congelate cu listeria, sunt retrase și merele verzi cu pesticid de la Lidl

Dora Constantinovici

Daria Werbowy in campania H&M

realitatea

Naomi Campbell inoata goala pe coperta GQ UK din martie

realitatea

Scrie un comentariu