Tabu
BEAUTYWhat's hot

Astenie de primăvară? – 10 moduri prin care să-ți recapeți energia

Oboseală, slăbiciune și nevoia acută de a lenevi reprezintă simptomele care descriu o persoană afectată de astenia de primăvară. Astenia apare ca urmare a efortului de adaptare la noul sezon, după o perioadă în care au cam lipsit legumele și fructele crude și am adoptat un stil de viață mai sedentar. Acum, organismul resimte schimbările și nu are forța necesară să se adapteze foarte ușor. Ce trebuie să facem când taskurile se strâng și energia este aproape consumată? Apelăm la câteva trucuri de energizare. De aceea am vorbit cu Andreea Ionescu, Coach şi terapeut holistic, despre modurile prin care putem să ne recăpătăm energia. Află în continuare care sunt recomandările ei!

Aromaterapie
Să începem de dimineaţă, devreme. Lasă pe noptieră o sticluţă de ulei esenţial de mentă, lămâie şi busuioc. Japonezii folosesc amestecul ăsta în circuitele de aer condiţionat ca să revigoreze lucrătorul productiv. Lămâia e tonică, menta îţi măreşte cantitatea de oxigen în circulaţia cerebrală, iar busuiocul îţi limpezeşte mintea.

Dimineața energică și noapte cu somn odihnitor
Acelaşi amestec poate fi folosit la duş, trebuie doar să pui câte două picături în cădiţa de duş sau în cadă, iar dacă nu funcţionează, încearcă să te bagi în pat, seara, cu o oră mai devreme. Organismul e în reprogramare pentru noul ciclu de funcţionare, aliniat cu înflorirea, creşterea, extinderea.

Parfum cu energie
Şi mai simpatic, dacă îţi plac parfumurile florale şi tonurile de trandafir, este să adaugi o picătură de geranium la ce pulverizezi deja din sticluţă. În afară de sprijinul major pentru toate aspectele feminine, geraniumul este un excelent întăritor al imunităţii şi vitalităţii, protejează împotriva câmpurilor negative şi miroase dumnezeieşte.

Alimentația
Deci, te-ai târât din pat, te-ai revigorat, te-ai îmbrăcat… Care e primul lucru pe care îl primeşti în corp dimineaţa? E ţigara cu cafeaua de rigoare? Răspuns greşit. Toarnă-ţi un pahar de apă şi pune o lingură de suc de lămâie în el. Reglează aciditatea corpului, porneşte mecanismele de detoxifiere şi pregăteşte terenul pentru micul dejun, care nu ar trebui să lipsească din lista ta zilnică. Nu, nu e o gogoaşă micul tău dejun. Dacă nu ai timp de nimic altceva, aruncă într-un bol o mână de seminţe de floarea soarelui, câteva curmale sau stafide. Mănâncă mâncare vie, nu lucruri ambalate care au termen de garanţie doi ani. Dacă ai un storcător de fructe, îţi poţi pregăti de cu seara ceva bun. Idei: suc de sfeclă cu portocale, sau morcovi cu portocale, şi preferatul meu: castraveţi cu lămâie şi mentă, o bază excelentă pentru o limonadă de dimineaţă.

Hidratare și răsfăț
Nu uita să foloseşti cremele şi loţiunile care îţi plac, miros bine, te fac  să te simţi mai în pielea ta şi – mai ales – îţi oferă prilejul de a-ţi da puţină atenţie.

Gândul care te face să pleci zâmbind de acasă
Trecem la minte. O zi care începe cu “of, iar trebuie să mă dau jos din pat” are toate şansele să se termine prost sau să te chinuie. Gândeşte-te la un lucru pe care adori să îl faci la birou. Nu adori să faci nimic? E timpul să pui un CV pe piaţă şi să îţi schimbi serviciul. Dar, serios, care e lucrul acela pentru care merită să parcurgi tot oraşul, în traficul îngrozitor de dimineaţă? E colega aceea cu care te-ai împrietenit? E un proiect nou, care ar putea să arate cât de bine de pricepi la ce faci? E ghiveciul cu sămânţa de lămâie care a încolţit şi are nevoie să ajungi acolo ca să o uzi? Orice “ancoră” pozitivă o să îţi schimbe energia, şi dacă energia ta e bună, şi ceilalţi se vor purta frumos cu tine, şi toate lucrurile pe care le ai de făcut vor curge mai lin.

Apreciază-te!
Dacă îţi place să lucrezi cu afirmaţii, priveşte-te în oglindă înainte de a pleca şi vezi ce bine arăţi. chiar arăţi bine, o să găseşti ceva care să merite să spui “arăt bine”. Sau încearcă să adulmeci aerul de dimineaţă, atât cât e el de curat, şi să vezi potenţialul zilei care tocmai începe. Proaspătă. Nouă. O zi în care chiar poţi face ceva.

Lista cu 20 de lucruri frumoase
Şi terminăm cu sufletul: fă-ţi o listă de lucruri care îţi fac bine. Sigur, o să fie greu să zbori în fiecare dimineaţă în Bali, dar alte mici şmecherii funcţionează. O oră la bazin, o cuibăreală cu o carte, ceva bun de mâncat, o întâlnire cu cineva cu care nu te-ai mai văzut de mult. Mai în glumă, mai în serios, avem posibilitatea să ne reîncărcăm bateriile făcând ceea ce ştim că ne prieşte. Aşa că ia în serios lista, pune 20 de idei în ea şi încearcă să premeditezi o acţiune pe zi.

Primul lucru pe lista ta, însă,  este să încerci, într-adevăr, unul dintre remedii, şi să îţi evaluezi starea înainte şi după. Cu cât ne văicărim mai puţin şi facem mai mult, cu atât ne mişcăm, singuri, prin stările vâscoase ca să reintrăm în energia asta frumoasă, sclipitoare şi vioaie a primăverii. La treabă, deci, şi daţi de ştire dacă funcţionează.

ARTICOLE SIMILARE

Atenție la detalii

realitatea

De ce isi pune Sienna Miller ketchup in par?

Mihaela Rădulescu: “Vă rog să daţi like paginii şi share LA CE PĂSĂRICĂ VĂ PLACE.”

Dana Rogoz, in ultimul trimestru de sarcina. Uite cat i-a crescut burtica!

Cameron Diaz miroase îngrozitor a transpiraţie

Iubesc…

realitatea

Scrie un comentariu