Tabu
Image default
lifestyle

Asteptari conservative depasite la Artmark

Ultimul eveniment Artmark pe anul acesta, Licitatia de Iarna, s-a bucurat de prezenta a aproximativ 500 de iubitori de arta, dornici sa participe online si fizic la spectacolul care a incheiat anul 2014 in piata romaneasca de arta. Cu o rata de adjudecare de aproape 90%, cu 184 de palete distincte care au animat sala de licitatie, cu un total de aproape 650.000 euro, Licitatia de Iarna a fost un succes, depasind asteptarile conservative ale perioadei si aducand cateva recorduri de autor neasteptate.

Ion Tuculescu a obtinut cea mai mare valoare pentru o opera in Licitatia de Iarna, 55.000 euro pentru “Pasari enigmatice”. Theodor Pallady s-a situat al doilea in top, cu “Natura statica cu liliac si pipa” vanduta pentru 40.000 euro, urmat de vechii maestri, prin miniatura “Seara de bal mascat” (20.000 euro) a lui Theodor Aman si prin schita in ulei “Ciobanas” (20.000 euro) a pictorului national Nicolae Grigorescu.

Anul 2015 va incepe oficial pentru Artmark odata cu Licitatia “3 colectii si 3 colectionari” (4 februarie), ce reuneste 3 importante colectii in care arta de patrimoniu se imbina armonios cu arta postbelica si contemporana. Sfarsitul lunii februarie marcheaza pentru Artmark si traditionala sarbatoare a eternului feminin si a iubirii prin Licitatia de Martisor Partea I si Partea II (24, respectiv 26 februarie). Pana atunci insa, va uram un An Nou impresionist cu tente avangardiste!

ARTICOLE SIMILARE

Un grup de cercetători analizează activitatea vedetelor pe Twitter

realitatea

Ghici cine le zâmbește paparazzi-lor

realitatea

Sarah Jessica Parker la filmări pentru Sex and The City 2 – Vezi Poza

realitatea

OSCAR 2013 – lista premiilor

realitatea

Unde este mama ta, mami?

realitatea

O fotografie cu fundul Angelinei Jolie a ajuns pe internet VEZI FOTO

realitatea

Scrie un comentariu