Home > Agenda > Astronautele Nasa sunt pregătite pentru prima ieșire a unei echipe exclusiv feminină

Astronautele Nasa sunt pregătite pentru prima ieșire a unei echipe exclusiv feminină

Christina Koch și Jessica Meir vor ieși din blocul aerian Quest International Station Station pentru a înlocui o unitate de control stricată.

Astronautele vor trebui să se aventureze în spațiu unde vor petrece cinci ore și jumătate înlocuind regulatorul de putere cu o rezervă. Au existat până acum 13 pasageri spațiali de sex feminin, inclusiv Koch, care a desfășurat deja două activități extra vehiculare (EVA) în stația spațială în acest an. Jessica Meir urmează să devină a 14-a. Koch și Meir sunt pregătite să iasă în spațiu și apoi să-și croiască drum spre o locație numită structura portului 6 Port. Odată ajuns aici, ele vor trebui să înlocuiască dispozitivul, cunoscut sub numele de unitate de descărcare a încărcării bateriei (BCDU). Odată ce această sarcină este finalizată, Koch și Meir vor reveni pe linia aeriană cu dispozitivul stricat. Apoi, dispozitivul va fi încărcat pe următoarea navă de aprovizionare Dragon SpaceX pentru a ajunge înapoi pe Pământ.

Christina Koch și Jessica Meir încercând costumul Nasa

În luna martie a acestui an, Nasa anunța că misiunea care ar fi trebuit să fie realizată de o echipă exclusiv feminină a fost anulată deoarece un costum de dimensiuni medii nu era disponibil pe termen scurt pentru McClain. Prima femeie care a ieșit în spațiu a fost rusoaica Svetlana Savitskaya, care a ieșit în afara stației spațiale Salyut 7 a URSS timp de trei ore, 35 de minute pe data de 25 iulie 1984. Ea a fost însoțită de colegul cosmonaut Vladimir Dzhanibekov.

Marți, Nasa a dezvăluit prototipul pentru un nou costum pentru spațiu care ar putea fi purtat de următorii astronauți, pe Lună. Nasa a spus că noul costum Moon, cunoscut formal sub numele de Exploration Extravehicular Mobility Unit (xEMU), este conceput pentru a putea fi personalizat indiferent de forma sau dimensiunea cosmonauților. Până în prezent, numai bărbați sau echipe mixte de sex masculin-feminin au efectuat o misiune în spațiu.

 

Articole asemanatoare
Incendii Australia: Fumul rezultat în urma incendiilor va circula complet în jurul globului, spune Nasa
Christina Koch
Astronauta Christina Koch tocmai a stabilit un nou record pentru cel mai îndelungat zbor în spațiu
spațiu
De ce spațiul cosmic afectează diferit femeile și bărbații
NASA
Misiunea NASA de exploatare a lunii lui Jupiter, cu un pas mai aproape de lansare

Comenteaza acest articol

Astronautele Nasa sunt pregătite pentru prima ieșire a unei echipe exclusiv feminină

by realitatea   1 min
0