Tabu
Image default
CULTURE Slider

Astronautele Nasa sunt pregătite pentru prima ieșire a unei echipe exclusiv feminină

Christina Koch și Jessica Meir vor ieși din blocul aerian Quest International Station Station pentru a înlocui o unitate de control stricată.

Astronautele vor trebui să se aventureze în spațiu unde vor petrece cinci ore și jumătate înlocuind regulatorul de putere cu o rezervă. Au existat până acum 13 pasageri spațiali de sex feminin, inclusiv Koch, care a desfășurat deja două activități extra vehiculare (EVA) în stația spațială în acest an. Jessica Meir urmează să devină a 14-a. Koch și Meir sunt pregătite să iasă în spațiu și apoi să-și croiască drum spre o locație numită structura portului 6 Port. Odată ajuns aici, ele vor trebui să înlocuiască dispozitivul, cunoscut sub numele de unitate de descărcare a încărcării bateriei (BCDU). Odată ce această sarcină este finalizată, Koch și Meir vor reveni pe linia aeriană cu dispozitivul stricat. Apoi, dispozitivul va fi încărcat pe următoarea navă de aprovizionare Dragon SpaceX pentru a ajunge înapoi pe Pământ.

Christina Koch și Jessica Meir încercând costumul Nasa

În luna martie a acestui an, Nasa anunța că misiunea care ar fi trebuit să fie realizată de o echipă exclusiv feminină a fost anulată deoarece un costum de dimensiuni medii nu era disponibil pe termen scurt pentru McClain. Prima femeie care a ieșit în spațiu a fost rusoaica Svetlana Savitskaya, care a ieșit în afara stației spațiale Salyut 7 a URSS timp de trei ore, 35 de minute pe data de 25 iulie 1984. Ea a fost însoțită de colegul cosmonaut Vladimir Dzhanibekov.

Marți, Nasa a dezvăluit prototipul pentru un nou costum pentru spațiu care ar putea fi purtat de următorii astronauți, pe Lună. Nasa a spus că noul costum Moon, cunoscut formal sub numele de Exploration Extravehicular Mobility Unit (xEMU), este conceput pentru a putea fi personalizat indiferent de forma sau dimensiunea cosmonauților. Până în prezent, numai bărbați sau echipe mixte de sex masculin-feminin au efectuat o misiune în spațiu.

 

ARTICOLE SIMILARE

E oficial: femeile sunt la fel de rezistente fizic cum sunt bărbații

realitatea

Greutatea si inaltimea reale ale vedetelor

realitatea

Am aflat secretele siluetei de viespe a Mihaelei Rădulescu

Tabu Tabu

Microsoft a implementat săptămâna de lucru de 4 zile în Japonia și a mărit productivitatea cu 40%

Andreea Damian

“Restul e tăcere” concurează pentru “Cel mai bun film străin” la Festivalul de la Palm Springs

realitatea

Sărbătoritul zilei

realitatea

Scrie un comentariu