Tabu
LIFE & LOVE

Astăzi nu am chef, iubitule!

Roșu aprins și noapte bună!


Aveți grijă la ceea ce vă doriți, căci s-ar putea să se împlinească. L-am vrut pe el, și l-am primit cadou de 1 martie. Venea după un Valentin ratat. Am vrut să îl cunosc, și l-am cunoscut mai bine decât mă știam pe mine. Voi trece peste partea în care fiecare dragoste își prezintă cu mândrie părțile.


Faptul că eram peste toți și peste toate, că făceam de toate peste tot și în toate felurile. Ei bine, astea fac parte din altă poveste ca să încep în sfârșit povestea asta, trebuie să precizez circumstanțele atenuante. Nu de alta, dar am și eu nevoie de puțină înțelegere. Cu vreo două luni înaintea erei noastre, într-un exces de încredere, ne-am împărtășit atât afecțiunea, cât și parolele adreselor de e-mail. Åžtiam eu că excesele astea nu sunt bune.


Deși, fără ele probabil că lista experiențelor nocturne ar fi mult mai scurtă. În fine, cert este că mă întorsesem pe tocuri de 10 cm de la un brainstorming plictisitor. Cum el întârzia și de data asta, mi-am pus un pahar de vin roșu și am intrat pe adresa lui de e-mail (e vina lui, cine l-a pus să întârzie?) și… ce să vezi? Iată și un ID nou: Tili. Ia să vedem. Fabulosul e-mail începea cu „Ai dreptate!” și continua, într-un stil liric umflat în pene cu extraordinara afirmație „Dragostea nu există”, urmată de o expunere dezolantă asupra așternuturilor care miros a „săruturi fără sens” și „urme de orgasme false”. Fuck him! Asta era părerea lui despre ce se întâmpla în patul nostru!


În loc să-mi fi pus paharul ăla de vin roșu, mai bine mi-o puneam cu altul în timpul ăsta! Am ajuns să am probleme în propriul pat! Eu?! Oare de asta lucrează atât de mult? De asta e obosit? De asta are crizele lui de personalitate creativă? De asta nu mai are chef să facă sex cu mine și mă refuză tot mai des? Nici măcar nu pot să-i spun. Ce să-i spun? Că mi-am căutat-o singură cu lumânarea? Așa că m-am hotărât să îi răspund în aceeași monedă.


M-am prefăcut că nu s-a întâmplat nimic, am plecat în vacanța mult așteptată și acolo am făcut în așa fel încât să simtă că nu mai vreau să mă atingă. Am vrut să-l fac să înțeleagă că roata se poate întoarce. Până când, învelită în cearșafurile mele cu aromă tristă, singură, am început să mă gândesc serios la ce îmi doresc. Mi-am amintit de profa de fizică din liceu: „Măi băiete, tu nu știi teoria!


Se ia punctul G…” Ba da, știa teoria. Oare eu o mai știu?…” Am realizat ce îmi doream. Ce își doresc toate: roșu aprins și noapte bună! (Åžtiți și voi că roșu poate să fie și un Ferrari și un buchet de trandafiri, dar și prima noapte tot roșie e.) Așa vreau să miroasă așternuturile mele. Prin urmare, îmi pare rău că vă dezamăgesc cu povestea mea. Am renunțat la un sfârșit tra­gic de Oscar, l-am târât în patul meu roșu, cu buze roșii și playlist roșu și mi s-a întins un covor roșu pe care m-am simțit Femeie și m-am simțit iubită.


Nu am aflat niciodată ce se ascundea în spatele e-mail-ului de la Tili. Dar am aflat că prea multe frământări sunt distructive și că nu e bine să-ți cauți nod în plapumă.


L.A., 25 de ani

 

Andreea Biji Psiholog


Diferențele de libidou sunt des percepute ca o incompatibilitate sexuală, ca o urmare inevitabilă a trecerii timpului, cunoașterii reciproce, obișnuinței etc. Uităm însă că o bună potrivire sexuală include construirea unei intimități în doi. Odată creată, ea trebuie întreținută. Aici este util să ne amintim că putem fi din nou complici. Este des propusă „negocierea” chiar și în astfel de situații. Ne referim aici la o negociere a frecvenței partidelor de sex între cei doi parteneri. Se poate realiza prin intermediul jocului, făcând apel la creativitate și imaginație. Orice joc are și penalizări. La cine facem apel? La propria fantezie.

 

Pink Diva-Special Guest

Editor Tabu


Energiile noastre sexuale nu sunt constante. Așa că este firesc să apară din când în când nepotriviri de libidou în cadrul cuplului. Nu intrați în panică! Pentu o perioadă puteți să renunțați de comun acord la sex. O ocazie foarte bună pentru a revedea colecția de film mut pe care se pusese praful. Apoi cu siguranță că energiile sexuale se vor echilibra și veți avea chef să faceți sex, măcar pentru a nu fi nevoiți să vedeți și ultimele filme ale colecției. E simplu, nu? A, și nu uitați de alimentele afrodisiace. Mmm, fac adevărate minuni!

 

Pablo de Luxxxe-Special guest

Editor Tabu


Bărbații au un libidou mai mare decât femeile. Așa că între doi gay ar trebui să iasă mai multe scântei decât într-un cuplu heterosexual. Totuși, să nu generalizăm. Se întâmplă uneori ca el să aibă chef, în timp ce eu îmi doresc doar să dorm. Sau el să meargă la culcare și să doarmă dus în cinci minute, în timp ce eu nici măcar nu am reușit să ajung sub plapumă și încă am planuri romantice. Soluția libidourilor care nu se intersectează este, ca de obicei, comunicarea. „Vrei? Nu vrei?” Åži în funcție de răspuns, poate începe o lungă discuție cu tema „De ce nu mă mai vrei?”


Război rece între libidouri


Poate din întâmplare, cred că sunt cel mai bun exemplu pentru situațiile de criză care se pot crea în interiorul unui cuplu din cauza diferențelor de libidou. Am ajuns la concluzia că niciodată doi oameni nu pot avea fix aceleași nevoi pe termen lung. Dorințele lor sexuale se suprapun doar firav la începutul relației, atunci când oricum te gândești numai la sex, iar sexul nu e sex, ci doar descoperire. Abia dup-aia, după ce ai terminat de descoperit, să zicem, într-o lună, maxim două, începi să faci sex de-a binelea și să susții că da, vezi dom’le, avem probleme cu diferențele de libidou.


Din experiența mea, pe de-o parte, și din logică pe de alta, diferențele pot fi de două feluri. Atunci când eu vreau să fac mai mult sex și atunci când ea vrea să facă și mai mult. Nu știu exact de unde vin chestiile astea, dar e foarte posibil ca ele să țină de atracție și de refuz. Atâta contează. Atracția și refuzul. Însă dacă eu mă simt atras de ea și ea îmi refuză orice fel de comunicare pe căi sexuale, atunci mă simt și mai atras.


Dar să vă zic ce mi s-a întâmplat. La un moment dat, într-o relație de-a mea a intervenit monotonia. Mai mult pentru ea se pare, pentru că eu aș fi vrut în continuare să facem sex chiar dacă activitățile comune nu mai erau demult o surpriză pentru niciunul dintre noi. Însă, dintr-un motiv sau altul, singurele momente de inti­mitate interveneau în weekend, mai mult dintr-un fel de simț al datoriei pe care reușisem să i-l inoculez.


Oricum, mie nu mai îmi era demult suficient doar atât. Nu aveți idee cum e să stai două săptămâni fără să faci sex cu o femeie pe care o dorești de fiecare dată când o vezi. Ajunsesem să ies din cameră atunci când mi se părea prea sexi, când îi vedeam câte un sfârc întărit de curent sau când trebuia să își scoată sutienul. Nu mă puteam abține să nu o ating atunci când se schimba și se retrăgea de fiecare dată când mă apropiam de ea.


Sunt convins că nu mă înșela, dar atingerile erau tot mai puține. Adică ar fi vrut să o mângâi pe cap sau pe corp, dar sexul propriu-zis nu o tenta decât rareori. Cel mai greu era când se ducea să facă baie și eu îmi doream atât de mult să o văd goală încât pur și simplu nu puteam rezista să nu mă uit pe gaura cheii la ea. Mă gândeam deseori să înregistrez pe o casetă video momentele în care făceam sex pentru a le reconsuma ulterior de unul singur.


Era cel mai trist și frustrant lucru din lume și totuși nu mă puteam abține. La un moment dat, s-a prins că eram lipit cu fața de ușa de la baie și a astupat gaura cheii cu hârtie igienică. A doua zi eu am scos-o de acolo. Aproape că intervenise un război rece între noi pentru gaura din ușă. Nu s-a simțit în nici un fel flatată, iar cuvintele nu aveau sens. Ea umplea gaura cheii cu hârtie igienică, eu o scoteam a doua zi sau încercam să îi confer o formă care să pară că e acolo, dar să lase măcar câțiva milimetri prin care să o pot vedea. Niciunul dintre noi nu spunea nimic celuilalt. Eram Rusia și America. Până într-o zi, în care m-am transformat, fără să vreau, în Elveția și am plecat.

C.M., 28 de ani

 

Flavius, 23 de ani


În majoritatea cazurilor, femeile sunt cele care invocă „dureri de cap, oboseală”. Bărbații au și ei motivele și momentele lor, când pur și simplu „nu au chef”. Din experiența mea pot să enumăr câteva motive pentru care nu ai chef: plictiseala care intervine după un anumit timp într-o relație, certurile sau pisălogeala. La un moment dat, pur și simplu o iei razna și vrei să scapi. Deși un bărbat se gândește 90% din timp la femei, iar restul de 10% este împărțit în mod egal între bere și fotbal, cu siguranță poate renunța la sex pentru câteva clipe de liniște. Åži să nu uităm că acesta este un bărbat normal.

 

Carmen, 24 de ani


Din păcate, există această problemă în cadrul cuplurilor, mai ales în cazul partenerilor implicați într-o relație de lungă durată. Toate femeile utilizează faimoasa replică „azi mă cam doare capul”. Nu cred că lipsa de libidou poate fi un obstacol pentru cei mai tineri dintre noi, iar asta se datorează probabil excesului de hormoni. Åži totuși, când apare, în cele mai multe cazuri va duce la despărțire. Drept urmare, aceste întâmplări accidentale vor fi interpretate exagerat sau poate total eronat.


Ce-ar fi dacă un „nu pot în seara asta” chiar ar însemna „te iubesc, însă sunt terminat după serviciu și îmi voi lua revanșa mâine dimineață”?

 

Valentina, 23 de ani


 Mă gândesc că diferențele de libidou nu te afectează așa de tare la vârsta marilor iubiri. Dar uneori poți primi un mesaj negativ care poate deveni o problemă în funcție de starea receptorului și de contextul situației. Soluția sănătoasă atunci când te lovești de o asemenea situație este să nu pui egal între intensitatea pornirilor sexuale și cea a trăirilor emoționale. Uneori femeile își bat prea mult capul. La bărbați e mult mai simplu: mașini, fotbal, serviciu, gadgeturi. Din moment ce ne-am născut cu PR-ul în sânge, nu cred că este o problemă ca până la urmă să obținem rădăcina potrivită a ecuației.

 

ARTICOLE SIMILARE

De ce oamenii se întorc la partenerii care îi rănesc? Explicația specialiștilor

Tabu Tabu

Cele mai banale motive pentru care ne îndrăgostim

Revista Playboy se închide după 66 de ani de la prima apariție

Andreea Damian

Nimfomania, afectiune psihica ori simpla dorinta sexuala accentuata?

realitatea

Am o relatie cu studentul meu

realitatea

Pantone lansează o nouă culoare îndrăzneață pentru a combate tabuurile legate de menstruație

Andreea Damian

Scrie un comentariu