Tabu
Image default
CULTURE Slider

Au apărut primele procese împotriva Amazon pentru înregistrările realizate de Alexa în SUA

Două familii din SUA susțin că firma nu avea consimțământul care să-i permită să urmărească folosirea dispozitivelor cu funcții Alexa de către copii și să cunoască astfel viața și preferințele copilului.

 

Amazon declarase inițial că stochează date numai dacă proprietar unui dispozitiv care îi aparține și dă acordul să facă acest lucru. Și că părinții pot șterge profilul și înregistrările copilului. Avocații implicați în cauze solicită însă despăgubiri pentru cei doi reclamanți implicați, precum și pentru alții care sunt invitați să se alăture proceselor de acțiune comune din nouă state în care se susține că Amazon încălcă legile privind confidențialitatea.

Amazon a declarat în luna ianuarie că peste 100 de milioane de dispozitive cu Alexa au fost vândute în întreaga lume, de la difuzoarele sale Echo până la produse terțe, inclusiv căști, frigidere și televizoare. “Amazon are un angajament de lungă durată în păstrarea încrederii clienților noștri și a familiilor acestora și avem măsuri stricte și protocoale în vigoare pentru a le proteja securitatea și viața privată”, a declarat purtătorul de cuvânt al BBC.

Două procese sunt acum urmărite de toată lumea, unul depus în Los Angeles, în numele unui băiat de opt ani, iar celălalt în Seattle, în numele unei fete de 10 ani. Copiii spun că au folosit Alexa pentru a spune glume, pentru a asculta muzică, pentru a recunoaște diverse filmule, pentru a rezolva problemele de matematică și pentru a răspunde la întrebări la întâmplare. În ambele cazuri, copiii au interacționat cu vorbitorii Echo Dot în casele lor, iar în ambele cazuri, părinții au afirmat că nu acceptaseră ca vocea copiilor lor să fie înregistrată.

Boxele companiei Echo sunt verificate atent în ultimele săptămâni pentru modul în care colectează înregistrările utilizatorilor și modul în care sunt folosite aceste înregistrări.

Aceste înregistrări pot adesea să documenteze momente foarte personale și intime. Problema a devenit mai cunoscută publicului și respective utilizatorilor Alexa după ce au apărut informații despre cum foarte mulți oameni au fost angajați de Amazon pentru a asculta înregistrările. Amazon a sărit să spună că înregistrările au fost făcute pentru a îmbunătăți serviciul și că personalul nu ascultă, dar între timp s-a dovedit că mii de oameni fac exact asta: ascultă și analizează conversațiile tale intime.

O astfel de echipă există și la București. Angajații lucrează nouă ore pe zi, fiecare analizând în jur de 1000 de clipuri audio pe schimb, conform declaraţiilor făcute de doi angajaţi de la biroul Amazon Bucureşti, care ocupă ocupă primele 3 etaje ale unei clădiri de birouri din Pipera. Gadgetul înregistrează şi elemente care utilizatorii ar dori să rămână private. De exemplu, o femeie a fost surprinsă cântând la duş și un copil ţipând pentru ajutor. Echipele folosesc servicii de chat interne pentru a comunica sau a face schimb fişiere.

ARTICOLE SIMILARE

Masca high-tech. Un român a câștigat premiul MIT pentru prototipul unei măști de protecție

Ciocîrlan

Prințul Charles, relație secretă cu sora Prințesei Diana. Motivul neașteptat al despărțirii lor

Andreea Damian

De ce o urăște Camilla pe Kate. Cumplita rivalitate dintre cele două ducese

Andreea Damian

Unde se vede că munca este plătită jalnic – Burberry arde produsele rămase în plus

realitatea

Malta, România şi Belgia, lideri în UE la creşterea deficitului guvernamental în primul trimestru

Tabu Tabu

Poți să mănânci sănătos și să slăbești de sărbători

Andreea Damian

Scrie un comentariu