Home > Sex-Relatii > Dragoste > Au descoperit cuplurile care trăiesc separat secretul unei relații fericite?

Au descoperit cuplurile care trăiesc separat secretul unei relații fericite?

relații

Tot mai multe persoane aleg să se implice într-o relație de dragoste, dar nu să coabiteze. Ce putem învăța de la ele?

Relațiile în care partenerii trăiesc separat (LAT) sunt văzute de sociologi ca o nouă fațetă a unui aranjament vechi. Psihoterapeuta Lucy Beresford, autoare a cărții Happy Relationships, crede că relațiile LAT de succes ating un echilibru între independență și angajamentul emoțional. „Permite ceva numit individualizare”, spune ea. Unii oameni ar putea să le placă un „spațiu calm pentru a trăi sau o mică cameră de meditație”. A trăi separat „îți oferă spațiu pentru respirație”, spune Lucy Beresford.

Cultivarea încrederii în sine este o abilitate pe care cei care trăiesc împreună o pot învăța de la cei implicați în relațiile LAT. „Când oamenii se plâng, „Soțul meu nu mă susține” sau „Soția mea nu este acolo pentru mine emoțional”, acestea sunt observații foarte importante într-o relație”, spune Beresford. „Dar niciodată nu trebuie să ne așteptăm ca altcineva să ne salveze. Emoțional, trebuie să fim rezistenți. Este opusul codependenței și colapsului partenerului tău.”

De asemenea, Beresford consideră că scenariile LAT arată un realism sănătos, departe de basmul tradițional al iubirii de durată sub un singur acoperiș. „Dacă vom trăi până la 110 ani, unele dintre relațiile noastre ar putea avea o speranță de viață de peste 80 de ani”, spune ea. Modificări practice ar putea fi necesare pentru ca relația să dureze.

Dar Simon Duncan, profesor în politici sociale la Universitatea din Bradford, care a scris despre relațiile LAT în cartea Reinventing Couples, consideră că, adesea, alegerea de a trăi separat poate fi o „preferință negativă” – o alegere de a păstra relația atunci când trăim împreună este insuportabilă.

După cum subliniază Beresford, posibilitatea de evadare pe care o oferă acest tip de relații poate însemna că „nimic nu se rezolvă, nimic nu este procesat. „Milioane de oameni o fac să funcționeze”, spune ea. „Dar există abilități importante de care nimeni nu ar trebui să fugă – în jurul compromisului, respectului și acomodării.”

Articole asemanatoare
Secretul intimității dintre parteneri: cum să ai parte de sex fantastic după zeci de ani împreună
cuffing season
Toamna se înmulțesc relațiile. S-a dat liber la cuffing season
dragostea
Dacă ai găsit cu adevărat dragostea, nu renunța ușor la primul obstacol! Păstreaz-o!
dragostea
Cercetătorii au decis: dragostea te îngrașă cu 6 kg pe an

Comenteaza acest articol

Au descoperit cuplurile care trăiesc separat secretul unei relații fericite?

by Andreea Damian   1 min
0