Home > Fashion > Au revenit UGG-urile, dar de data aceasta sunt pentru bărbați

Au revenit UGG-urile, dar de data aceasta sunt pentru bărbați

UGG

Istoria UGG-urilor, cizmele din piele de oaie, urâte dar și iubite în egală măsură pe tot mapamondul, își are începutul în urmă cu aproape jumătate de secol, când Shane Stedman, un surfer din Australia, a inventat aceste cizme pentru a-și încălzi picioarele ude. În 1971, Stedman a Înregistrat marca UGH-Boots în Australia, iar în 1982 marca UGH.

Cizmele UGG, după cum le-a denumit Brian Smith, au devenit un simbol al unui stil de viață free, în care fiecare zi se trăiește la intensitate maximă, nonșalant, după modelul surferilor australieni. Iar asta au dorit să demonstreze și Kate Moss sau Beyoncé când le-au încălțat. Cizmele UGG sunt considerate „rățuștele urâte” din lumea încălțămintei. Cu toate acestea, au devenit un simbol puternic al unui mod de viață tineresc, sportiv, un must have ce reflectă stilul relaxat al fetelor „rele” de la Hollywood, precum Paris Hilton, Britney Spears și Lindsay Lohan.

Cizmele UGG sunt peste tot. Când ajungi să crezi că au dispărut din peisaj, revin la modă. Până în 2012, cizma Ugg a devenit sinonimă cu așa-numita „basic bitch”: o derogare casual care a fost asociată cu Diet Coke, filmele după cărțile lui Nicholas Sparks, melodiile lui Taylor Swift și cizmele UGG. O definiție din dicționarul urban din 2014 notează că vânzările cizmelor UGG au scăzut cu 31% pentru că „nu le-au plăcut schimbarea”.

Dar recent s-a întâmplat ceva miraculos. În luna octombrie, raportul Lyst, care analizează obiceiurile de cumpărături a milioane de cumpărători, a constatat că Ugg-urile au înregistrat o creștere de 350% a căutărilor de-a lungul anului. Și, chiar mai șocant, un procent uriaș de bărbați se află în spatele acestor căutări. Vă mai amintiți probabil de Ben Affleck sau Leonardo DiCaprio încălțați în astfel de cizme. La vremea respectivă i-am condamnat pentru alegerea făcută. Cu timpul UGG-urile și-a făcut loc ușor-ușor și în garderoba bărbaților. Dar modele s-au reinventat. Sunt mai slim și mai înalte, altele au șirețuri, sau mai puțină căptușeală.

UGG-urile pentru bărbați nu arată ca UGG-urile tradiționale. De fapt, povestea de succes din spatele UGG-urilor pentru bărbați face ca acestea să arate mai degrabă a cizme clasice, purtate de artiștii hip-hop și sportivi împreună cu un pantalon de trening.

Articole asemanatoare
UGG-urile, interzise la şcoală
Femeile gravide nu trebuie să poarte tocuri, UGG, flip-flop sau balerini

Au revenit UGG-urile, dar de data aceasta sunt pentru bărbați

by Andreea Damian   1 min
1