Home > Agenda > AUR la Olimpiada de la Londra! CAROL NOVAK triumfa la Jocurile Paralimpice

AUR la Olimpiada de la Londra! CAROL NOVAK triumfa la Jocurile Paralimpice

Dupa tiristul Alin Moldoveanu si gimnasta Sandra Izbasa, inca un roman triumfa la Londra! Ciclistul Carol-Eduard Novak a devenit ieri campion la  Jocurile Paralimpice de la Londra.

Cu timpul de 4 minute şi 42 de secunde, Carol-Eduard Novak (36 de ani) a  câştigat ieri aurul în proba de ciclism la Olimpiada rezervată persoanelor cu  dizabilităţi. Este prima medalie obţinută de delegaţia României la competiţia  din capitala Angliei.

Carol-Eduard Novak l-a învins în marea finală pe cehul Jiri Jezek, care a  obţinut un timp cu 3 secunde şi 232 de sutimi mai slab decât cel al campionului  român. Novak şi-a îmbunătăţit astfel performanţa obţinută la precedenta ediţie a  Jocurilor Paralimpice, găzduită în 2008 de Beijing (China), când a trebuit să se  mulţumească “doar” cu medalia de argint. Aflat în mare formă, ciclistul român a  obţinut o performanţă uluitoare încă din calificări.

Novak a stabilit si un nou record mondial, “zburând” pe pista  velodromului în 4 minute, 40 de secunde şi 315 sutimi! Fost campion al României  la patinaj viteză, Carol Eduard a suferit un accident de circulaţie la vârsta de  12 ani, în urma căruia şi-a pierdut piciorul drept. După ce i-a fost montată o  proteză, el a decis să practice ciclismul, specializându-se atât în proba pe şosea, cât şi în cea pe velodrom.


Mai mult: Românul EDUARD NOVAK, AUR LA JOCURILE PARALIMPICE – Alte sporturi | Libertatea.ro
Articole asemanatoare
Importanta sterilizarii instrumentalului stomatologic

Comenteaza acest articol

AUR la Olimpiada de la Londra! CAROL NOVAK triumfa la Jocurile Paralimpice

by   1 min
0