Home > Agenda > Avengers: Endgame a detronat Avatar și devine filmul cu cele mai mari încasări din istorie

Avengers: Endgame a detronat Avatar și devine filmul cu cele mai mari încasări din istorie

Avengers

Avengers: Endgame este lider în topul filmelor cu cele mai mari încasări din istorie depășind astfel lungmetrajul Avatar, care ocupa această poziție de 10 ani.

După weekendul trecut, producția Marvel Studios a raportat încasări de 2,790 de miliarde de dolari la nivel mondial. Liderul anterior al clasamentului, Avatar, de James Cameron, lansat în 2009, se află în prezent pe locul al doilea, cu încasări de 2,789 de miliarde de dolari.

Filmul este ultimul capitol din universul Marvel, saga de 22 de filme produsă de studioul omonim, care a devenit franciza cu cele mai mari încasări din toate timpurile. Aceasta a generat, din 2007 până la lansarea Avengers: Endgame, profituri de 18,6 miliarde de dolari în întreaga lume.

Pelicula este regizata de frații Anthony și Joe Russo, și are o distribuție formată din staruri ca Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Don Cheadle, Paul Rudd, Brie Larson, Karen Gillan, Bradley Cooper și Josh Brolin.

Experții de film spun că fanii care au promovat personajele Avengers au contribuit la crearea unui fenomen la nivel mondial. Franciza Marvel Cinematic Univers (MCU) a început cu Iron Man în 2008, potrivit BBC.

Avengers: Endgame a înregistrat deja numeroase încasări în box-office, debutând în luna aprilie cu încasări la nivel mondial de 1,22 miliarde de dolari, depășind recordul înregistrat de Avengers: Infinity War în 2018.

Articole asemanatoare
„Eu sunt inevitabil”: acesta este enunțul campaniei Trump – copiat după Thanos din Avengers
Matt Damon
Matt Damon a refuzat un rol uriaș care i-ar fi adus 250 de milioane de dolari
Avatar 2 și 3: James Cameron nu este sigur dacă lumea își dorește să vadă continuările
James Cameron
James Cameron, reacție de milioane după ce Avengers: Endgame a depășit Titanic

Comenteaza acest articol

Avengers: Endgame a detronat Avatar și devine filmul cu cele mai mari încasări din istorie

by Andreea Damian   1 min
0