Tabu
CULTURE PEOPLE Slider

Avengers: Endgame a detronat Avatar și devine filmul cu cele mai mari încasări din istorie

Avengers

Avengers: Endgame este lider în topul filmelor cu cele mai mari încasări din istorie depășind astfel lungmetrajul Avatar, care ocupa această poziție de 10 ani.

După weekendul trecut, producția Marvel Studios a raportat încasări de 2,790 de miliarde de dolari la nivel mondial. Liderul anterior al clasamentului, Avatar, de James Cameron, lansat în 2009, se află în prezent pe locul al doilea, cu încasări de 2,789 de miliarde de dolari.

Filmul este ultimul capitol din universul Marvel, saga de 22 de filme produsă de studioul omonim, care a devenit franciza cu cele mai mari încasări din toate timpurile. Aceasta a generat, din 2007 până la lansarea Avengers: Endgame, profituri de 18,6 miliarde de dolari în întreaga lume.

Pelicula este regizata de frații Anthony și Joe Russo, și are o distribuție formată din staruri ca Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Don Cheadle, Paul Rudd, Brie Larson, Karen Gillan, Bradley Cooper și Josh Brolin.

Experții de film spun că fanii care au promovat personajele Avengers au contribuit la crearea unui fenomen la nivel mondial. Franciza Marvel Cinematic Univers (MCU) a început cu Iron Man în 2008, potrivit BBC.

Avengers: Endgame a înregistrat deja numeroase încasări în box-office, debutând în luna aprilie cu încasări la nivel mondial de 1,22 miliarde de dolari, depășind recordul înregistrat de Avengers: Infinity War în 2018.

ARTICOLE SIMILARE

CHA CHA LITIX! Episodul 66. Serialul Vulpița, la final. Efectele, iremediabile!

Andreea Damian

Fost model Playboy, sfârșit tragic la doar 36 de ani

Andreea Damian

Cei mai sexy participanti la Olimpiada!

Invata sa-ti faci rochii acasa si adauga un strop de unicitate imaginii tale

realitatea

IKEA Romania te invita sa devii ajutor de poveste in Campania Jucariilor de Plus!

Cel mai popular make-up artist și guru în frumusețe pe YouTube recunoaște că este transgender

Andreea Damian

Scrie un comentariu