Tabu
Image default
lifestyle

AVEREA lui Sergiu Nicolaescu: ce se intampla cu ea?

SERGIU NICOLAESCU şi-a exprimat intenţia de a rezolva problema averii sale chiar lângă cavoul familiei, la Târgu Jiu, unde a mers la începutul lunii decembrie. Actorul s-a confesat atunci apropiaţilor, spunând că vrea să deschidă succesiunea, pentru a trece averea în proprietatea soţiei. “Zicea că vrea să înceapă procedurile, să meargă la notariat pentru succesiune, dar s-a îmbolnăvit”, a povestit un apropiat al regizorului pentru libertatea.ro.
Totusi, in situaţia în care presupusul copil al regizorului va demonstra că are acelaşi sânge ca şi Sergiu Nicolaescu, acesta va avea dreptul să ceară trei sferturi din avere.
“Potrivit legislaţiei, cota soţului supravieţuitor este de un sfert din moştenire, dacă vine în concurs cu descendenţii defunctului, ceea ce înseamnă că fiilor celui decedat le revine restul de trei pătrimi din masa succesorală”, a explicat pentru Libertatea avocata Ionela Vasile (foto). Dreptul băiatului din flori al lui Nicolaescu la averea maestrului nu va fi contestat de sora regizorului, Iolanda Nicolaescu, care s-a arătat dispusă să facă testul ADN, dacă i se va cere acest lucru.
Care este miza mostenirii? Una foarte mare, se pare. Sergiu Nicolaescu, contrar primelor estimari, ar fi strans o avere considerabila, chiar daca nu proportonala cu numarul filmelor realizate si al incasarilor acestora (circa 1,5 miliarde de spectatori platitori, in Romania si in lume!). Astfel, pana la Revolutie, incasarile de pe urma peliculelor erau impartite astfel: 60% statul, 40% Sergiu Nicolaescu. In ultimii ani, drepturile de autor platite lui Sergiu Nicolaescu de diferite institutii ar fi depasit constant 100.000 euro/an. Aceasta ar fi miza principala a succesiunii, insa nu pot fi neglijate nici bunurile deja acumulate: conturi insumate de minimum 500.000 euro, doua terenuri valoroase, un etaj luxos de vila in Bucuresti la sosea, langa Muzeul Zambaccian, alta casa in Bucuresti, o vila de vacanta la mare in statiunea 2 Mai (ale carei chei sunt deja luate de tatal Danei Nicolaescu, conform marturiei cascadorului Paul Petrovici), tablouri si alte obiecte de colectie, inclusiv arme vechi originale folosite in filmele regizorului, mobila stil etc.
Numai taxele de timbru pentru stabilirea succesiunii ar putea ajunge la cateva sute de mii de euro apreciaza specialistii…

ARTICOLE SIMILARE

Exclusiv Tabu.ro, interviu cu Joe Oppedisano

realitatea

Lady Gaga și fundul ei în concert – FOTO

realitatea

Expoziția Vogue “Extreme Beauty” la Milano

realitatea

FATA injunghiata din gelozie a fost inmormantata

Clubul Supermame pentru Superbebe la Teatrul Tandarica

realitatea

CEZAR OUATU – in rochie neagra cu decolteu la Eurovision! FOTO!

Scrie un comentariu