Home > Lifestyle > Avertismentul FBI pentru cei care dețin un televizor smart

Avertismentul FBI pentru cei care dețin un televizor smart

televizor smart

Televizoarele smart ar putea fi folosite pentru spionarea persoanelor care le dețin, avertizează FBI.

Într-un mesaj dedicat consumatorilor, Biroul Federal de Investigații a atras atenția că televizoarele inteligente, echipate cu streaming pe internet și opțiuni de recunoaștere facial pot fi vulnerabile la atacurile cibernetice. Consumatorii trebuie să știe că anumite persoane pot de asemenea să controleze televizoarelor și pot provoca probleme grave proprietarilor.

„Televizoarele și dispozitivele inteligente de ultimă generație rulează programe complexe, au conexiuni la Internet și au adesea senzori integrați precum microfoane”, spune Matt Tait, expert în cibersecuritate și fost analist la GCHQ, Centrul Guvernamental de Comunicații din Marea Britanie. „Aceste funcții activează funcții precum servicii de streaming pe internet și comenzi vocale, dar pot fi preluat de hackeri dacă device-ul este compromise”.

„În cele mai fericite cazuri, hackerii pot schimba canale, modifica volumul sau afișa copiilor conținut necorespunzător”, se arată în avertizarea FBI. „În cel mai rău caz, pot porni camera video a televizorului sau microfonul și te pot spiona fără să știi”.

Pentru a se proteja de hackeri, FBI recomandă proprietarilor de televizoare smart să fie conștienți de setările de securitate ale aparatului lor, să schimbe toate parolele setate de producător cu unele proprii și să afle cum se pot activa sau dezactiva microfonul sau camera video a aparatului. În cazul în care modelul pe care îl dețin nu permite dezactivarea camerei video, o fâșie de bandă adezivă aplicată peste lentilă este o soluție simplă.

Tait avertizează utilizatorii să instaleze update-urile oferite de producători. „În general, clienții care își țin device-urile la zi cu update-urile producătorilor nu trebuie să fie prea îngrijorați”, spune expertul în securitate cibernetică. „Cei care sunt foarte îngrijorați sau nu vor să folosească funcțiile smart au o soluție simplă: le pot deconecta de la rețea”, adaugă acesta.


Avertismentul FBI pentru cei care dețin un televizor smart

by Andreea Damian   1 min
1