Home > Health > Avertismentul OMS: atenție la remediile tradiționale împotriva Covid-19

Avertismentul OMS: atenție la remediile tradiționale împotriva Covid-19

OMS

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a tras un semnal de alarmă cu privire la utilizarea tratamentelor tradiționale, pe bază de plante, pentru combaterea noului coronavirus. Experții OMS susțtin că sprijină folosirea remediilor tradiţionale testate ştiinţific, adăugând că medicina complementară are multe beneficii.

Cursa pentru descoperirea unui tratament anti COVID-19 a stârnit un interes reînnoit în plante precum Artemisia annua, cunoscută şi sub denumirea de „pelin dulce”. În Madagascar este promovat un tratament anti Covid-19 pe baza acestei plante. Deși remediul nu a fost încă testat ştiinţific, liderii mai multor ţări africane au anunţat că au făcut comenzi sau că au primit loturi din acest remediu. Preşedintele Madagascarului, Andry Rajoelina, promovează un tratament pe baza pelinului dulce.

„Chiar dacă tratamentele provin din practici tradiţionale şi din natură, stabilirea eficacităţii şi siguranţei acestora prin teste clinice riguroase este esenţială”, au precizat reprezentanţii biroului regional OMS pentru Africa Subsahariană, într-un comunicat. OMS menţionează că lucrează cu institute de cercetare pentru a selecta produse din medicina tradiţională care pot fi investigate pentru eficacitate şi siguranţă clinică ca tratamente pentru COVID-19, boala respiratorie provocată de noul coronavirus.

Organizaţia a mai menţionat că trebuie procedat cu prudenţă împotriva informaţiilor eronate, în special pe reţelele sociale, despre eficacitatea anumitor remedii în contextul eforturilor depuse în această perioadă pentru descoperirea unui tratament pentru COVID-19.

Articole asemanatoare
coronavirus
Noul coronavirus nu îşi pierde din putere. Anunțul îngrijorător al OMS
vară
Noul normal după 1 iunie. Unde ne vom distra vara aceasta
izolare
Revederea cu cei dragi pentru prima oară după două luni de izolare. 6 lecții din carantină
lampa bactericidă
Cum se folosește lampa bactericidă UV pentru a fi eficientă în prevenirea infecției cu noul coronavirus

Avertismentul OMS: atenție la remediile tradiționale împotriva Covid-19

by Andreea Damian   1 min
1