Home > Health > Avertismentul OMS: lumea să se pregătească de o pandemie de coronavirus

Avertismentul OMS: lumea să se pregătească de o pandemie de coronavirus

pandemie

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a făcut apel, luni, ca lumea să facă mai mult pentru a se pregăti pentru „o eventuală pandemie” cu noul coronavirus.

OMS a spus că este prea devreme pentru a anunța o pandemie, dar țările ar trebui să fie „pregătite”. Pandemia afectează întreaga lume. Dacă o boală nu se răspândeşte doar la nivel regional, ci ajunge să afecteze ţări şi continente întregi, atunci experţii vorbesc despre o pandemie. Apar noi cazuri de coronavirus, dar focarele din Coreea de Sud, Italia și Iran provoacă îngrijorare. Cu toate acestea, majoritatea infecțiilor sunt în China, sursa inițială a virusului, unde peste 77.000 de persoane au contractat boala și peste 2.600 au murit. Peste 1.200 de cazuri au fost confirmate în alte 30 de țări și peste 20 de decese. Italia a raportat luni încă patru decese, ridicând numărul total la 6.

Proporția persoanelor infectate care mor din cauza Covid-19 pare să fie între 1% și 2%, deși OMS avertizează că rata mortalității nu este încă cunoscută.

„Trebuie să ne concentrăm pe izolarea (epidemiei), făcând tot posibilul pentru a ne pregăti de o evenituală pandemie”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, în timpul unei conferinţe de presă la Geneva. Cu toate acestea, Mike Ryan, directorul executiv al OMS, a spus că este prea devreme pentru declararea unei pandemii, potrivit CNN. „Uitați-vă ce se întâmplă în China, unde avem o scădere semnificativă a cazurilor”, a declarat Ryan, care a acceptat însă ideea că lumea trebuie să fie pregătită pentru orice.

Articole asemanatoare
coronavirus
Noul coronavirus nu îşi pierde din putere. Anunțul îngrijorător al OMS
vară
Noul normal după 1 iunie. Unde ne vom distra vara aceasta
izolare
Revederea cu cei dragi pentru prima oară după două luni de izolare. 6 lecții din carantină
lampa bactericidă
Cum se folosește lampa bactericidă UV pentru a fi eficientă în prevenirea infecției cu noul coronavirus

Comenteaza acest articol

Avertismentul OMS: lumea să se pregătească de o pandemie de coronavirus

by Andreea Damian   1 min
0