Home > Lifestyle > Stiri > Åži bărbații se îngrijesc, nu-i așa?

Åži bărbații se îngrijesc, nu-i așa?

Ce înseamnă frumusețe masculină în epoca în care trăim? Dar îngrijire? Sunt acestea sinonime, putem să punem egal între ele sau nu? Am ales să mă refer la în­­grijire care pentru unii poate să în­sem­ne frumusețe, normalitate pentru alții sau exagerare pentru cei mai mulți.

Un studiu realizat de Discovery Networks EMEA, la care au participat peste 1.200 de bărbați (dintre care 1.083 din Ro­mânia) relevă trăsăturile definitorii ale băr­batului modern. Se pare că bărbații din România sunt tradiționaliști convinși, poa­te de aici și reticența lor atunci când vi­ne vorba de îngrijire.

Din studiul reali­zat de Discovery rezultă că rolul bărbatului din societatea zilelor noastre re­pre­zin­tă un nou stagiu în evoluția mas­­­culi­ni­tă­ții, clasificând etichete ca „metrosexual“ și „mascul-alfa“ ca fiind redundante. Chiar și acum 10 ani, în percepția fe­meilor din țara noastră, bărbatul trebuia să fie puternic, dominator, cu păr pe piept și prin locurile intime, cu un ușor iz de transpirație și mâini aspre, „să simți că pune mâna un bărbat pe tine”.

Deși părul de pe piept este considerat un element de masculinitate profundă, atunci când pui capul pe pieptul lui puternic și simți blă­nița aspră, fire de păr în urechi și în gură, nu știu ce ar putea să-ți vină mai repede în cap… o partidă de sex sau mai bine o ca­fea cu fetele.

În vremurile menționate mai sus aveam un prieten care mergea la sa­lon o dată pe săptămână pentru ma­nichiură, mă întreba mereu ce parfum i se potrivește, dacă există creme pentru băr­bați sau măști de păr și… stupoare, se epi­la pe piept, spate și în zona intimă. Chiar și eu care mă consider „open-minded“ îl priveam suspect, restul prietenilor îl cata­logau drept gay, iar eu am căpătat reputația de iubita gay-ului.

Din aceeași serie, iubiții mei, unul dintre ei folosea creion dermatograf ca să-și sublinieze linia ge­ne­­­lor, lucru despre care eu am aflat a­proa­­­pe la sfârșitul relației, și mergea la un salon pentru epilarea definitivă a fi­relor de păr dintre sprâncene. Toate aceste lu­cruri nu-i făcea mai puțin bărbați, și deși prietenii noștri comentau, ei își vedeau de treabă bine-mersi.

De-a lungul anilor, unii dintre ei au rămas la fel, alții, mai des­tupați la minte au evoluat. Îngrijirea ela­borată, am numit-o eu, nu-i împarte pe băr­bați în gay, metrosexuali sau straight, ci este o necesitate a omului modern. Statisticile recente realizate de institute de frumusețe arată în mod clar inte­re­sul crescut la bărbaților pentru produ­sele de frumusețe și pentru tra­ta­­­men­tele cosmetice. Ca urmare a cererilor de pe piață, tot mai multe companii cosme­tice lan­sea­ză linii de produse speciale pentru bărbați.

Prin urmare, pentru bărbații cărora le este rușine să întrebe, dar vor să se îngrijească mai mult, pentru cei deschiși la min­te, pen­tru cei siguri pe masculinita­tea lor, pen­tru metrosexuali și pentru gay, deși ei știu deja, tips-uri pentru în­gri­jirea masculină.

1. Primul lucru bine de știut este tipul de piele care poate să fie uscată, grasă, normală. Stabilirea exactă a tipului de ten este esențială în rutina zilnică de îngrijire, iar pentru asta este nevoie de un specialist. Vizitează un salon cosmetic unde se face diagnosticul pielii.

2. Deoarece pielea bărbaților este predispusă în mod special la inflamații și roșeață, trebuie să folosești produse create special pentru tine. Produsele pentru femei le sunt destinate exclusiv, așa că nu folosi demachiantul iubitei sau crema ei pentru conturul ochilor. Există și pentru bărbați!

3. Tenul trebuie curățat în fiecare zi. Bărbații au pielea mai grasă cu 15% decât femeile, ceea ce înseamnă că, de-a lungul unei zile, tenul masculin se murdărește mai mult decât cel al femeilor. Iar un ten curat înseamnă un ten sănătos.

4. Exfoliază tenul în mod regulat, cel puțin o dată pe săptămână. Procesul îndepărtează celulele moarte și ajută la menținerea stării de sănătate a tenului.

5. În mod obișnuit, bărbații petrec mai mult timp în aer liber decât femeile, în consecință, pielea lor este mai expusă la factorii externi. Odată cu trecerea timpului, elasticitatea pielii se diminuează. Produsele speciale pentru tonifierea tenului ajută la păstrarea elasticității, reduc porii și, unele dintre ele, previn creșterea firelor de păr sub piele. Caută un produs care nu este fotosensibil.

6. Nu te bărbieri în sensul invers al creșterii părului. Mulți bărbați cred că astfel părul este îndepărtat mai bine și se pare că este adevărat, dar din păcate pielea este afectată serios.

7. După bărbierit, hidratează. De fiecare dată când te bărbierești pielea are de suferit, așa că trebuie tratată pentru a menține nivelul optim de hidratare. Evită loțiunile după bărbierit cu alcool sau parfumuri grele, deoarece conțin chimicale care irită pielea. Pe lângă produsele specifice, pentru o hidratare intensivă, poți folosi vitamina E pură sau ulei de aloe vera, perfectă și pentru conturul ochilor.

8. Pielea lucioasă nu este nici frumoasă, nici sănătoasă. Îndepărtează excesul de grăsime cu șervețele absorbante sau cu un strat delicat de pudră în culoarea tenului.

9. Pe cât posibil, evită expunerea la soare. Soarele este o sursă esențială de vitamina D, așa că nu sta numai la umbră. După cum știi, razele solare contribuie la procesul de îmbătrânire a pielii, prin urmare, folosește o cremă cu factor de protecție, cel puțin 15.

10. Folosește creme anti-aging formulate special pentru pielea bărbaților. Majoritatea lor conține retinol pur care ajută la stimularea producerii de celule noi în piele, îmbunătățește textura acesteia și reduce liniile fine și ridurile.

11. Åžtiu că prima dată este mai greu, dar pentru a evita petele dizgrațioase de transpirație de pe cămașă, dar și mirosul neplăcut, îndepărtează părul de la subraț. Nu uita de părul din nas și din urechi. Există aparate speciale care te pot ajuta, iar firele de pe lobul urechilor le poți îndepărta cu ceară sau încearcă crema depilatoare.

12. Nu știu alții cum sunt, dar eu observ prima dată la un om mâinile. Găsește timp pentru a merge la manichiură, măcar o dată la 10 zile. Alege un salon care face manichiură și pedichiură spa. Vei beneficia de exfoliere, hidratare, masaj, asta pe lângă ce știi că presupune o manichiură clasică, adică îndepărtarea cuticulelor și pilirea unghiilor.

13. Dacă aș putea, mi-aș petrece tot timpul prin locații SPA. Dacă până acum 10 ani spa era sinonim cu femeile, acum 30% din cei care merg în astfel de locuri sunt bărbați, ceea ce a dus la crearea de terapii și locații dedicate exclusiv bărbaților.

14. Exercițiile fizice regulate și o dietă bogată în vitami­ne­le C și E ajută ca starea de sănătate a pielii tale să fie perfectă.

Articole asemanatoare
înfrumusețare
Trucuri esențiale de înfrumusețare care se aplică extrem de ușor
relații
Vedetele care au sau au avut relații cu bărbați mai tineri decât ele
COVID-19
Vremea rece din România grăbește extinderea epidemiei COVID-19
relații
Au descoperit cuplurile care trăiesc separat secretul unei relații fericite?

Comenteaza acest articol

Åži bărbații se îngrijesc, nu-i așa?

by realitatea   5 min
0