Tabu
Image default
CULTURE Slider

Azi e ziua mondială Emoji – adică a emoticoanelor pe care folosim zilnic

Emoticoanele au cucerit lumea prin intermediul fețelor galbene simpatice care dezvăluie diverse stări ale utilizatorului care depășesc de multe ori limitele textului sau chiar îl înlocuiesc în unele cazuri.

Ele s-au extins în toate rețelele sociale, în filme și acum au chiar și o zi oficială. Ziua mondială Emoji 2019 este astăzi, 17 iulie, dar când au fost emoticoanele folosite pentru prima dată, cum de au ajuns să aibă ziua lor și ce fac oamenii pentru a le sărbători cu adevărat. Iată tot ce trebuie să știți …

Ziua mondială Emoji este sărbătorită anual în iulie

Ziua mondială Emoji este o sărbătoare neoficială, sărbătorită anual vara pentru a sărbători emoticoanele, micile expresii animate digitale folosite pentru a reprezenta o idee și /sau emoție prin mijloace electronice altele decât textul. Primul emoji a fost creat de Shigetaka Kurita în 1999, unul dintre membri unei echipe care a lucrat pe o platformă de Internet mobilă în Japonia, unde a distribuit primele emoticoane care aveau 175 de pixeli. După lansarea lui iOS6 de la Apple, tastatura emoji a revoluționat mesajele text și pentru a sărbători Ziua Mondială a Emoji, Apple a adăugat acum Emoji Ginger. Acesta este doar unul din cele 70 de noi caractere adăugate în paleta largă deja a emoticoanelor pentru a reprezenta mai bine demografia vastă a utilizatorilor, incluzând tonuri ale culorii pielii diferite și mai multe expresii.

Apple a lansat previzualizări ale unui număr de emoji noi care urmează să fie lansate mai târziu în acest an – incluzând o serie de emoticoane care au ca tematică dizabilități – pentru a marca Ziua Mondială a Emoji. Noile emoticoane, care includ caractere în diferite tipuri de scaune cu rotile, precum și desene sau modele care prezintă o persoană cu vedere parțială și o persoană surdă sunt printre noile modele care vor fi făcute publice în toamnă. Alte noi astfel de emoticoane arată câini de îndrumare, precum și un flamingo, unt și falafel.

Ziua Emoji este sărbătorită anual pe 17 iulie, după ce cuvântul a fost menționat în 2014 de către creatorul Emojipedia, Jeremy Burge, la un an după ce el fusese deja adăugat oficial în dicționarul Oxford. El a ales 17 iulie, deoarece aceasta este data afișată în calendarul Emoji de pe tastatura Apple.

Deoarece emoticonul este o formă digitală de comunicare, celebrarea este în primul rând sărbătorită pe internet. Ziua Mondială a Emoji i-a încurajat pe toți utilizatorii să se implice în folosirea tagului #WorldEmojiDay în fiecare postare. Ei au creat, de asemenea, premiile Emoji, unde puteți vota pentru emoticoanele preferate din diverse categorii, printre care Emoticonul cel mai reușit, Emoticonul cel mai așteptat și Emoticonul anului 2018. Fanii emoticoanelor celebrează, de asemenea, ziua prin petreceri care implică și costumarea în emoticonul preferat.

ARTICOLE SIMILARE

Sărbătoritul zilei de 11 noiembrie

realitatea

Persoanele care răspândesc în mod intenționat coronavirusul ar putea fi acuzate de terorism

Andreea Damian

James Cameron, reacție de milioane după ce Avengers: Endgame a depășit Titanic

Andreea Damian

Ce mare s-a făcut Patrick, fiul Geaninei Ilieș

Tabu Tabu

Codin Maticiuc va face partea a doua din “Miami Bici”

Tabu Tabu

Misteriosul candidat indepent la presedintia Romaniei!

Scrie un comentariu