Home > Lifestyle > Azi marcăm Ziua Internațională a Fericirii

Azi marcăm Ziua Internațională a Fericirii

Ziua Internațională a Fericirii

Ziua Internațională a Fericirii este sărbătorită anual pe data de 20 martie la nivel mondial și a fost concepută și fondată de filantrop, activist, om de stat și consilier special al Organizației Națiunilor Unite, Jayme Illien, pentru a inspira, a mobiliza și a promova mișcarea fericirii globale.

Ziua Internațională a Fericirii a fost proclamată de Adunarea Generală a ONU prin Rezoluţia 66/281 din 12 iulie 2012. Atingerea fericirii nu este un deloc ușor. Fericirea poate însemna ceva cu totul diferit pentru toată lumea, dar fondatorul Zilei Internaționale a Fericirii consideră că este un „drept uman fundamental” pentru toți.

Iată tot ce trebuie să știți despre Ziua Internațională a Fericirii 2020!

Când are loc?

Ziua Internațională a Fericirii are loc în fiecare an pe 20 martie. Data sa coincide cu echinocțiul de primăvară, care marchează începutul primăverii. Nu este o coincidență, întrucât fondatorul sărbătorii a ales în mod specific data echinocțiului de primăvară. În timpul discursului de la Summit-ul mondial al fericirii din 2017, Jayme Illien a descris echinocțiul de primăvară drept un „fenomen universal simțit de toată omenirea”. El a mai descris începutul primăverii ca o „perioadă de reînnoire și de începuturi pentru toți”, motiv pentru care este potrivit ca Ziua Internațională a Fericirii să fie marcată în acea zi.

De ce o zi dedicată fericirii?

Illien a venit cu ideea creării unui eveniment internațional pentru a sublinia căutarea fericirii ca „obiectiv pentru toate ființele umane”. Inițiativa sa a fost susținută de Ban Ki-moon, secretarul general al ONU la acea vreme. De asemenea, a primit sprijin din partea tuturor celor 193 de state membre ONU pentru ca data să devină o întâlnire oficială anuală în calendarul ONU. Prima zi internațională a fericirii a avut loc oficial pe 20 martie 2013.

Cum poți sărbători?

De Ziua Internațională a Fericirii vă puteți aștepta să vedeți pe Twitter, Instagram și Facebook numeroasepostări care promovează această sărbătoare. Oamenii de obicei sărbătoresc ziua fericirii participând la o serie de evenimente. Din păcate, anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus multe evenimente sociale au fost anulate.

Articole asemanatoare
fericirea
Auditul bucuriei: cum să te distrezi mai mult în 2020
Alt trend nou nouț care pretinde că mărește productivitatea și te face fericit – „postul de dopamină”
mare
Oamenii care locuiesc lângă mare sunt mai fericiți
fericire
Să ai un animal de companie, un „job” de acasă și să pictezi sunt căile spre fericire

Comenteaza acest articol

Azi marcăm Ziua Internațională a Fericirii

by Andreea Damian   1 min
0