Tabu
Image default
CULTURE

Åžtiai că bărbații sunt atrasi instinctiv de femei fertile?

Oamenii de stiinta spun ca barbatii isi selecteaza partenerele in baza unui cod genetic stravechi care le arata, in primele secunde de la intalnirea cu o femeie, daca aceasta e potrivita pentru ei. O femeie atragatoare este, se pare, mai fertila, iar instinctul de supravietuire al barbatilor ii conduce catre aceste femei fertile, capabile sa duca sarcini la termen fara probleme. Pe de alta parte, femeile au cu totul alte criterii. Pentru o femeie este important ca barbatul sa fie angajat in relatie, sa aiba o personalitate placuta si sa fie un bun furnizor de bunuri.

 

Acestea sunt concluziile la care au ajuns Mark van Vugt si Johanna van Hooff de la Universitatea din Amsterdam, impreuna cu Helen Crawford de la University of Kent, care au examinat, impreuna, comportamentele generate de atractie pe un grup format din 20 de femei si 20 de barbati.

Subiectii studiului au fost legati la aparate care le-au inregistrat activitatea creierului in timp ce li se ceruse sa indeplineasca niste sarcini. In timp ce lucrau la sarcinile respective, li s-au aratat fotografii cu persoane de sex opus, de la unele atragatoare la altele foarte urate. S-a dovedit ca barbatii au fost foarte distrasi cand vedeau femei atragatoare, dar ca femeile si-au continuat lucrul la sarcini fara sa fie distrase.

Profesorul van Vugt a afirmat, in studiul pe care il va publica in Oxford Journal, Social Cognitive and Affective Neuroscience, ca “barbatii au fost distrasi pentru ca sunt setati sa caute semne ale feritilitatii, iar unul dintre acele semne este frumusetea fetei. Asta inseamna ca barbatii nu sunt, de fapt, superficiali.

Asa ca, se pare, barbatii pot decide daca vor ca femeia din fata lor sa le fie partenera sau nu in cateva milisecunde, in timp ce femeile au nevoie de mai multe dovezi cum ca barbatul din fata lor este cu adevarat potrivit pentru ele.      

 ARTICOLE SIMILARE

Biserica Ortodoxă Rusă nu va mai binecuvânta armele nucleare

realitatea

Ce evenimente au loc în weekendul 3-5 iunie prin București

Andreea Damian

Filmul lui Nae Caranfil “Restul e tăcere” reprezintă România la Oscar în 2009

realitatea

Rezidența BRD Scena9 ⎢Expoziția „PostPunk”

Ciocîrlan

Terasă, grădină și multe cărți la Cărturești

realitatea

Cineva a inventat pantalonii yoga Patriot SUA cu loc pentru armă – fabricați în China

Dora Constantinovici

Scrie un comentariu