Tabu
Image default
CULTURE

Åžtiai că bărbații sunt atrasi instinctiv de femei fertile?

Oamenii de stiinta spun ca barbatii isi selecteaza partenerele in baza unui cod genetic stravechi care le arata, in primele secunde de la intalnirea cu o femeie, daca aceasta e potrivita pentru ei. O femeie atragatoare este, se pare, mai fertila, iar instinctul de supravietuire al barbatilor ii conduce catre aceste femei fertile, capabile sa duca sarcini la termen fara probleme. Pe de alta parte, femeile au cu totul alte criterii. Pentru o femeie este important ca barbatul sa fie angajat in relatie, sa aiba o personalitate placuta si sa fie un bun furnizor de bunuri.

 

Acestea sunt concluziile la care au ajuns Mark van Vugt si Johanna van Hooff de la Universitatea din Amsterdam, impreuna cu Helen Crawford de la University of Kent, care au examinat, impreuna, comportamentele generate de atractie pe un grup format din 20 de femei si 20 de barbati.

Subiectii studiului au fost legati la aparate care le-au inregistrat activitatea creierului in timp ce li se ceruse sa indeplineasca niste sarcini. In timp ce lucrau la sarcinile respective, li s-au aratat fotografii cu persoane de sex opus, de la unele atragatoare la altele foarte urate. S-a dovedit ca barbatii au fost foarte distrasi cand vedeau femei atragatoare, dar ca femeile si-au continuat lucrul la sarcini fara sa fie distrase.

Profesorul van Vugt a afirmat, in studiul pe care il va publica in Oxford Journal, Social Cognitive and Affective Neuroscience, ca “barbatii au fost distrasi pentru ca sunt setati sa caute semne ale feritilitatii, iar unul dintre acele semne este frumusetea fetei. Asta inseamna ca barbatii nu sunt, de fapt, superficiali.

Asa ca, se pare, barbatii pot decide daca vor ca femeia din fata lor sa le fie partenera sau nu in cateva milisecunde, in timp ce femeile au nevoie de mai multe dovezi cum ca barbatul din fata lor este cu adevarat potrivit pentru ele.      

 ARTICOLE SIMILARE

Jonny Depp va lucra la un nou film animat

realitatea

Grand Palais Paris ⎪ Expoziția de fotografie „Negru și Alb”

Ciocîrlan

Alexandra Ungureanu relanseaza “Lumea Viseaza”!

realitatea

Fading Borders ⎪ România la Bienala de la Veneția din 2021

Ciocîrlan

O săptămână până la concertul Madonnei!

realitatea

Turbo, noua animaţie 3D, acum în cinema!

Scrie un comentariu