Home > beauty > Åžtiai că ceea ce mănânci se reflectă și în sănătatea unghiilor tale?

Åžtiai că ceea ce mănânci se reflectă și în sănătatea unghiilor tale?

Lipsa vitaminei A și a calciului provoacă uscăciune și aspect tern, iar cantitatea redusă de acid folic, proteine și vitamina C duce la fragilitatea unghiilor. Åžtii liniile acelea albe care apar pe unghii? Ei bine, sunt cauzate de lipsa proteinelor. Dacă unghiile tale se exfoliază, află că asta se întâmplă din cauza nivelului insuficient de acid hidrocloric.

Lipsa vitaminei B12 poate conduce la uscăciune excesivă, vârfurile unghiilor cresc rotunjite și curbate, iar culoarea unghiilor se întunecă. Zincul în cantităti insuficiente, duce la aparițiă unor puncte albe pe unghie. Atunci cand unghiile se rup sau se crapă, este clar că organismul are nevoie de lichide, iar pielea înroșită din jurul cuticulelor poate fi cauzată de un metabolism deficitar. Ce trebuie să faci ca să nu te mai confrunti cu astfel de probleme?

Alege o dietă compusă în proporție de 50% din fructe și legume pentru a putea suplimenta necesarul de vitamine, minerale și enzime al organismului. Mănâncă alimente bogate în sulfuri și siliicon, ca broccoli, pește și ceapă. Include în dieta zilnică soia, drojdie de bere sau semințe de grâu care conțin biotin. Nu uita să bei suficientă apă sau alte lichide. Poți să suplimentezi dieta cu lăptișor de matcă sau spirulină, bogate în siliciu, zinc și vitamine B care ajută la întărirea unghiilor. Sucul proaspăt de morcovi consumat zilnic are un conținut ridicat de calciu și fosfor și este excelent pentru a avea unghii rezistente și sănătoase.

Articole asemanatoare
gravide
Ecografia pe unghii, suvenir îndrăzneț pentru gravide
nutrienți
Cei 45 de nutrienți esențiali de care avem nevoie zilnic
unghii
Cum să îndepărtezi gelul de pe unghii fără să treci pe la salon
6 lucruri surprinzatoare pe care forma unghiilor le poate spune despre tine

Comenteaza acest articol

Åžtiai că ceea ce mănânci se reflectă și în sănătatea unghiilor tale?

by realitatea   1 min
0