Tabu
Image default
CULTURE

Åžtiai că copiii cuplurilor de lesbiene au șanse mai bune în viața decât ceilalți?

Cercetatorii au studiat, in ultima vreme, copii nascuti de cupluri de lesbiene, spre deosebire de studiile anterioare legate de aceasta tema, in care subiectii erau copii nascuti in cupluri heterosexuale in care mama si-a descoperit si urmat orientarea sexuala mai tarziu in viata. Ultimul studiu de acest gen, publicat in jurnalul Pediatrics de catre Nanette Gartrell la la University of California si Henry Bos, analist comportamental la University of Amsterdam, a avut ca subiect cuplurile in care mama s-a declarat lesbiana la momentul inseminarii. Iar rezultatele au aratat ca copiii crescuti de mame lesbiene, fie ele singure sau intr-un cuplu, sunt la fel de normali ca si cei crescuti in familii heterosexuale, in ceea ce priveste dezvoltarea si comportamentul social. Numai ca s-a dovedit si ca cei crescuti in familii de lesbiene au o mai mare incredere in ei, sunt mai performanti din punct de vedere academic si sunt mai putin agresivi. Mai mult, copiii care provin din familii de acelasi sex destramate sunt la fel de normali ca cei care au inca familii.

Datele adunate de Gartrell si Bos pentru acest studiu provin de la U.S. National Longitudinal Lesbian Family Study si au inceput sa fie stranse in 1986. In cei 17 ani de desfasurare a studiului, 154 de femei din 84 de familii, care au trecut prin inseminare artificiala, au raspuns la intrebari privind aptitudinile sociale ale copilului lor, performantele academice si comportamentale.

Copiii respectivi au fost intervievati de la varsta de 10 ani pana la 17. Si, desi 41% dintre copii spun ca au fost discriminati datorita apartenentei la familii cu parinti de acelasi sex, acest lucru pare sa nu ii fi afectat foarte tare. Gartrell spune ca dezvoltarea optima a copiilor se datoreaza faptului ca parintii sunt mult mai implicati in educarea lor, au o comunicare mai buna cu ei iar mamele lesbiene considera ca faptul de a fi parinti este o prioritate in vietile lor.

ARTICOLE SIMILARE

Byron la OneDay Live Mojo Sessions

realitatea

Sărbătoritul zilei

realitatea

Cine e vedeta covered TOPLESS de pe noua coperta TABU?

realitatea

Dezvăluiri din culisele serialului Anatomia lui Grey. Ellen Pompeo, la un pas să renunțe

Andreea Damian

Cum se spală cel mai rapid covoarele? Metode profesionale pentru a curăța mașina și covorul casei

realitatea

Sărbătoritul zilei

realitatea

Scrie un comentariu