Tabu
CULTURE

Åžtiai că franțuzoaicele fumează ca să nu se îngrașe?

In ultima vreme, insa, apar din ce in ce mai multe dovezi cum ca, in timp ce barbatii francezi renunta la fumat, femeile nu se lasa. Ba, mai mult, si rata cancerului pulmonar a crescut ingrijorator. Christelle Toure, de la Comitetul francez impotriva fumatului, a declarat ca principala grija a femeilor, atunci cand renunta la fumat, este sa nu se ingrase. Asta desi media de greutate pe care o ia o femeia atunci cand se lasa de fumat este intre 2 si 5 kilograme. Iar o mare parte dintre femei chiar nu se ingrasa deloc, iar fumatoarele sunt oricum predispuse sa faca burta, ceea ce nu e tocmai placut.

 

Si, desi in ultimii ani au aparut numeroase campanii care sa lupte impotriva obezitatii sau anorexiei si sa promoveze un stil de viata sanatos, acestea nu par sa functioneze deloc. Oricat de blamate ar fi vedetele prea slabe pentru ca constituie un model care nu ar trebui urmat, oricat s-ar fi discutat despre size 0, obezitatea si infometarea raman probleme grave, desi obezitatea pare sa ramana pe primul loc. Mult mai multe femei mor, spre exemplu, in Statele Unite, din cause legate de obezitate decat din cauza ca se infometeaza.

 

Si, chiar daca in Franta campaniile pentru renuntarea la fumat contin acum si mesaje legate de ingrasare, cum ca riscurile asociate fumatului sunt destul de ridicate ca sa nu mai gasim o motivatie eronata ca sa nu renuntam, perceptiile despre corpurile femeilor sunt in continuare gresite. Atat timp cat se asteapta de la femei sa traiasca vieti sanatoase, fara sa aiba vicii sau tulburari alimentare, dar sa fie si slabe in tot timpul asta, parca tot ar merge o tigara ca sa faca aceste lucruri suportabile.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

A murit ultimul ROMAN sfant!

Cum arăta camera lui Mircea Badea în anii ’90! Postere sexy si spagatul lui Van Damme

LUCIU, goala pe scena! Prea sexy pentru BRENCIU si PAVEL BARTOS! Foto incredibile!

O vară multicoloră cu AFI Palace Cotroceni!

CHA CHA LITIX! Episodul 91. Sănătatea României, risipită prin cluburile de la Monaco și Saint-Tropez

realitatea

Kanye West, suma uriașă pe care a donat-o de aniversarea lui Kim Kardashian

Andreea Damian

Scrie un comentariu