Tabu
Image default
CULTURE

Åžtiai că franțuzoaicele fumează ca să nu se îngrașe?

In ultima vreme, insa, apar din ce in ce mai multe dovezi cum ca, in timp ce barbatii francezi renunta la fumat, femeile nu se lasa. Ba, mai mult, si rata cancerului pulmonar a crescut ingrijorator. Christelle Toure, de la Comitetul francez impotriva fumatului, a declarat ca principala grija a femeilor, atunci cand renunta la fumat, este sa nu se ingrase. Asta desi media de greutate pe care o ia o femeia atunci cand se lasa de fumat este intre 2 si 5 kilograme. Iar o mare parte dintre femei chiar nu se ingrasa deloc, iar fumatoarele sunt oricum predispuse sa faca burta, ceea ce nu e tocmai placut.

 

Si, desi in ultimii ani au aparut numeroase campanii care sa lupte impotriva obezitatii sau anorexiei si sa promoveze un stil de viata sanatos, acestea nu par sa functioneze deloc. Oricat de blamate ar fi vedetele prea slabe pentru ca constituie un model care nu ar trebui urmat, oricat s-ar fi discutat despre size 0, obezitatea si infometarea raman probleme grave, desi obezitatea pare sa ramana pe primul loc. Mult mai multe femei mor, spre exemplu, in Statele Unite, din cause legate de obezitate decat din cauza ca se infometeaza.

 

Si, chiar daca in Franta campaniile pentru renuntarea la fumat contin acum si mesaje legate de ingrasare, cum ca riscurile asociate fumatului sunt destul de ridicate ca sa nu mai gasim o motivatie eronata ca sa nu renuntam, perceptiile despre corpurile femeilor sunt in continuare gresite. Atat timp cat se asteapta de la femei sa traiasca vieti sanatoase, fara sa aiba vicii sau tulburari alimentare, dar sa fie si slabe in tot timpul asta, parca tot ar merge o tigara ca sa faca aceste lucruri suportabile.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Alex Velea are o nouă surpriză pentru fanii lui! Ce pregătește solistul

Tabu Tabu

Profil: Amy Winehouse

realitatea

Sărbătoritul zilei de 10 iunie

realitatea

Scarlett Johansson a povestit despre rolul Văduvei Negre din noul film Marvel

realitatea

SEMNALMENTELE violatorului de langa Guvern

Sărbătoritul zilei

realitatea

Scrie un comentariu