Tabu
Image default
Slider

Băile fierbinți ar putea trata simptomele depresiei

Depresia sau dușmanul din umbră afectează foarte multe persoane. Există o legătură strânsă între depresie și stres, acesta din urmă afectând bucuria de a trăi, potențialul personal, echilibrul afectiv și sănătatea. Depresia poate fi învinsă! Studiile arată că terapia cognitivă trateaza cu succes 67% din cazurile diagnosticate cu depresie și reduce riscul revenirii episoadelor depresive.

Totuși, potrivit unui nou studiu, se pare că băile fierbinți ameliorează simptomele depresiei. Sunt relaxante și ne ajută la „spălarea” stresului strâns pe parcursul zilei. Cercetătorii de la Universitatea Freiburg din Germania sunt convinși că cel puțin două băi fierbinți pe săptămână sunt mai eficiente în tratarea depresiei decât exercițiile fizice.

Grupul de experți a împărțit 45 de participanți la studiu în două grupuri. Primul grup a fost instruit să facă o baie fierbinte în fiecare după-amiază la o temperatură de 40° C timp, care să dureze până la 30 de minute pe rând. Al doilea grup trebuia să efectueze un exercițiu aerobic de 40-45 de minute de două ori pe săptămână. Băile trebuiau efectuate întotdeauna după amiaza, între orele 14.00-18.00, în timp ce exercițiile fizice constau în încălzire ușoară, mers pe jos, alergare, stretching și aerobic.

După 8 săptăâmni, cercetătorii au măsurat starea de spirit a participanților folosind scala de depresie Hamilton Rating. Ei au descoperit că cei care a făcut băi fierbinți zi de zi a indicat niveluri mai mici de depresie față de perioada dinainte de experiment. Diferența de puncte pe scală a grupului care a făcut exerciții fizice regulate a fost mai mică decât în cazul primului grup. Astfel, constatările au arătat că am putea să presupunem că băile fierbinți regulate au fost mai eficiente decât exercițiile fizice referitor la îmbunătățirea simptomelor depresiei.

Oamenii de știință sugerează că băile fierbinți îi ajută pe cei care suferă de depresie pentru că schimbă ritmul circadian al organismului. Ritmul circadian este un fel de ceas intern care ne spune când să dormim și influențează comportamentul și biochimia corpului nostru folosind temperatura. Prin scăderea temperaturii corpului unei persoane cu depresie, acest lucru ar putea contribui la întărirea ritmului circadian și la ameliorarea simptomelor depresiei.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Cineva a inventat pantalonii yoga Patriot SUA cu loc pentru armă – fabricați în China

Dora Constantinovici

Masajul thailandez poate deveni patrimoniu cultural imaterial UNESCO

Andreea Damian

Vârciu și Anda Călin și-au botezat fiul în secret

Tabu Tabu

Covid-19 | Câți oameni trebuie vaccinați pentru a obține imunitatea colectivă

Andreea Damian

Ricky Martin, declarație controversată despre gemenii săi. Fanii sunt revoltați

Andreea Damian

Drama lui Seal. E supus durerii încă din tinerețe

Andreea Damian

Scrie un comentariu