Tabu
Slider

Balerina care încă dansează la 77 de ani. „Nu există limite când vine vorba de dans”

balerina

Suzelle Poole are o poveste de viață incredibilă. Balerina, care locuiește în Dallas, Statele Unite, demonstrează că pasiunea ei pentru dans nu cunoaște limite. Are aproape 80 de ani, dar se mișcă pe scenă cu o grație de invidiat. Bătrâna face balet de la 7 ani. Dansează de 70 de ani, dar o face ca și cum ar fi prima zi. Tehnicile ei de dans le fac și pe cele mai tinere balerine s-o privească cu admirație. Nu degeaba a dansat pe marile scene ale lumii.

Nu era foarte talentată, mărturisește balerina în vârstă de 77 de ani. Suzelle Poole consideră că cel mai important lucru în această meserie este chiar profesorul și a avut parte de un profesor minunat. Iar acum la rândul ei pregătește noua generație de balerine.

„Nu există limite când vine vorba de dans”, spune balerina care exersează șase zile pe săptămână. Joia și-o dedică cumpărăturilor, să meargă la biserică și să-și viziteze soțul la cimitir. Poole crede că baletul este mai mult decât un dans. Acest dans te învață cum să îl respecți pe cel de lângă tine. De asemenea, oferă numeroase beneficii pentru sănătate și siluetă, așa se explică aspectul ei impecabil la 77 de ani. „Întotdeauna am iubit baletul și mereu am dansat pentru a-mi îmbunătăți mișcările”, mărturisește balerina.

Deși este un dans dificil, elevii doamnei Suzellei Poole spun că, vâzând-o pe doamna profesoară performând, totul devine mai simplu. Mai mult decât atât, tinerele balerine văd în ea cea mai bună sursă de inspirație. Este modelul lor și și-ar dori să ajungă precum profesoara lor. Una dintre elevele minunatei balerine spune: “Nu contează cât de bătrân ești, sau tânăr, important e să faci ceea ce iubești”.

Povestea ei este cu atât mai emoționantă, cu cât Madame Poole, așa cum îi spun elevele, adoră să înveselească bătrânii din aziluri dar și persoanele cu dizabilități. Oamenii nu pot ieși afară, așa că Suzelle Poole  merge cu plăcere să-i relaxeze cu grația ei.

Într-un interviu acordat Daily Mail, Suzelle Poole a povestit că a obținut un certificat de profesor, iar din 2003 predă balet la Royale Ballet Dance Academy și tot de atunci ține spectacole caritabile pentru bătrânii din Dallas. Deși e conștientă că poate e mai bătrână decât mulți dintre cei care trăiesc în azilurile unde performează, dar dansează cu pasiune și e mândră de acest lucru.

 

Sursa foto Royale Ballet Dance Academy

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Pasiunea extravagantă a Mihaelei Rădulescu. Cum a reușit vedeta să-și distrugă accesorii de mii de euro

Tabu Tabu

Academia Americană de Film a anunțat cine va fi gazda Oscarurilor 2019

Andreea Damian

Celebritati nascute pe 18 iunie!

realitatea

Serena Williams a creat rochia care se potrivește oricărei femei

Andreea Damian

Iulia Vântur, în mijlocul unui scandal imens. Salman Khan are din nou probleme cu poliția

Andreea Damian

Femei puternice care au schimbat lumea modei

Andreea Damian

3 comentarii

Cum arată balerina care încă dansează la 77 de ani – articolada.ro 30 March 2018 at 18:01

[…] Cum arată balerina care încă dansează la 77 de ani, pe TABU.RO […]

Răspunde
Cum arată balerina care încă dansează la 77 de ani – Stiri mobil stiri video stiri online pariuri1x2 30 March 2018 at 18:03

[…] Cum arată balerina care încă dansează la 77 de ani, pe TABU.RO […]

Răspunde

Scrie un comentariu