Home > beauty > Balsamul de buze – 14 utilizări neobișnuite la care probabil nu v-ați gândit niciodată

Balsamul de buze – 14 utilizări neobișnuite la care probabil nu v-ați gândit niciodată

balsam de buze

Balsamul de buze, nelipsitul produs de cosmetică din geanta unei femei. Datorită texturii sale uleioase, balsamul de buze este util în diverse situații. În afara gustului său minunat – mentă, fructe tropicale sau ciocolată –  poți să-l folosești cu încredere nu doar pe buze cu și în treburile casnice.

Dacă ai găsit un balsam de buze aruncat undeva într-o borsetă, nu-l arunca! Ți-ar fi de mare folos. Balsamul nu doar tratează buzele crăpate. Există atât de multe utilizări uimitoare ale acestuia despre care probabil habar nu aveai.

Aplică balsam de buze pe o tăietură provocată de o hârtie. Probabil am trăit cel puțin o dată în viață durerea unei tăieturi provocată de o hârtie sau de lama de ras la epilat. Datorită proprietăților sale hidratante, balsamul de buze tratează zgârieturile sau rănile superficiale. Acesta ameliorează iritațiile, reduce mâncărimile și accelerează procesul de vindecare. În plus, este soluția ideală pentru reducerea disconfortului cauzat de înțepăturile de țânțari sau alte insecte.

Aranjează părul rebel. Dacă aplici puțin balsam de buze pe perie sau pe pieptene, acesta te poate ajuta să astâmperi firele rebele. Folosește-l în zilele sau în zonele cu un nivel ridicat de umiditate pentru a-ți menține buclele definite pentru mai mult timp.

Repară un CD zgâriat. E simplu! Aplică balsam de buze pe zgârietură și CD nu va mai sări când vei să asculți melodia preferată. Deși nu știm câți dintre noi mai stochează muzică pe CD.

Tratează pielea iritată din jurul nasului. Când ești răcită, pielea din jurul nasului care este foarte sensibilă se irită când îți sufli frecvent nasul. Vei trece mai ușor peste durere dacă aplici balsam de buze pe zona afectată. Spală-te pe mâini și aplică balsamul cu degetul. Evită să utilizezi produsul direct pe piele, deoarece riști să răspândești germeni pe suprafața balsamului.

Înmoaie cuticulele. Dacă îți faci manichiura, dar nu ai la îndemână niciun produs pentru înmuierea cuticulelor, aplică puțin balsam de buze și lasă-l să acționeze timp de câteva minute. Balsamul de buze va înmuia cuticulele și le va oferi un plus de hidratare.

Protejează uneltele de rugină. Uneltele pe care nu le folosim în fiecare zi sau cele care sunt expuse adesea la umiditate ruginesc repede. Pentru a păstra cuțitele, ferăstraiele și foarfecele, acoperiți lamele cu balsam de buze. Acest lucru va împiedica oxidarea acestora.

Lubrifiază balamalele și șinele de la sertare. Doar aplicați niște balsam de buze de pe piesele metalice.

Înlătură urmele de stickere de pe pereți și lemn. Aplicați un strat generos de balsam, așteptați cel puțin 10 minute, apoi ștergeți locul cu o cârpă uscată sau un prosop de hârtie.

Previne aburirea ochelarilor de vedere. Puteți împiedica aburirea lentilelor din cauza schimbărilor de temperatură aplicând balsam de buze pe ele. Apoi lustruiți cu o cârpă moale.

Face parfumul mai persistent. Pentru ca parfumul tău să persiste mai mult timp, aplică puțin balsam de buze în zona pe care intenționezi să îl pulverizezi.

Conferă strălucire pantofilor din piele. Aplicat pe articolele din piele, balsamul de buze acoperă zgârieturile sau alte imperfecțiuni. Poți să îl folosești pe pantofi, genți, curele, mobilier sau orice alt obiect care începe să pară uzat sau deteriorat.

Împiedică dezlegarea șireturilor de la încălțări. E suficient să aplici puțin balsam de buze pe șireturi și acestea vor sta la locul lor.

Previne bășicile. Anumite perechi de pantofi sunt fabricate din materiale dure care rod pielea și duc la formarea unor bășici dureroase. Dacă te confrunți cu această problemă, aplică puțin balsam de buze pe zona afectată.

Repară greșelile de machiaj. Atunci când te machiezi, se întâmplă de multe ori să te murdărești din greșeală cu mascara. Pentru a nu te demachia complet, masează puțin balsam de buze pe zona cu probleme și șterge cu un șervețel.

Articole asemanatoare
Ritualul de frumusete al Evei Longoria
Buze catifelate

Comenteaza acest articol

Balsamul de buze – 14 utilizări neobișnuite la care probabil nu v-ați gândit niciodată

by Andreea Damian   2 min
0