Tabu
Image default
lifestyle

Bancile din Elvetia, anchetate pentru incalcarea legilor americane

Bancile elvetiene au fost timp de multi ani un paradis al sigurantei pentru banii multor bogati din intreaga lume, unii dintre ei cu un statut indoielnic – nazisti, dictatori ca Saddam Hussein si, se spune, pana si cativa teroristi islamici.

Potrivit unei investigatii recente a Senatului american, o singura banca elvetiana – cea mai mare, UBS, – detine conturi bancare secrete ale 46.000 de americani, o suma totala estimata la 18 miliarde de dolari. Agentii federali au incercat recent sa-i urmareasca pe acesti americani bogati pentru evaziune fiscala (in general, depozitarii nu platesc nici o taxa pe veniturile generate de aceste conturi).

Deloc surprinzator, elvetienii s-au opus. Conform documentelor si depozitiilor examinate de “Newsweek”, asemenea unor spioni, bancherii elvetieni practica ceea ce este cunoscut in lumea spionajului sub numele de "tradecraft" – “mestesug” -, un set de masuri elaborate si inteligente pentru a evita detectarea. Povestea e cel mai bine spusa prin aventurile unui om de afaceri american extrem de bogat, numit Igor Olenicoff, si legaturile sale cu un bancher elvetian nascut in SUA, Bradley Birkenfeld, al carui nume pare iesit dintr-un scenariu de Hollywood, precum si unele din povestile pe care le-au spus, cum ar fi contrabanda cu diamante in tuburi de pasta de dinti.

Cititi in MONEY EXPRESS un material Newsweek depre ridicarea voalului de mister si discretie de pe modelul de afaceri al bancilor elvetiene.

ARTICOLE SIMILARE

Ghici cine le zâmbește fotografilor

realitatea

MODELUL care a primit 1 miliard de dolari pentru a face sex! FOTO si VIDEO

Familia ROBERT TURCESCU – OANA SARBU pozata in premiera!

Ne-am linistit! Si MADALINA PAMFILE si-a marit bustul! Cat despre buze…

Andreea Banica, atacata de fani: “Ai aproape 40 de ani si te porti ca o piti de 16″

RETETE LA GRATAR pentru weekendul de 1 Mai! Oferite de doi campioni mondiali!

Scrie un comentariu