Tabu
Image default
FASHION Slider

Bandana print | Top 5 piese vestimentare pentru a adopta acest imprimeu

Indiferent de vremuri, indiferent de stil, bandana a avut întotdeauna adepții ei. În acest sezon, imprimeurile au revenit la modă. De la legendara eșarfă pătrată din bumbac până la rochii boeme, adidași și genți, iată care sunt cele mai interesante piese ale momentului.

Fiecare sezon aduce noutăți și piese „it” pe care vrem să le avem rapid în dulapuri. Iată că bandana și modelele sale hinduse revin în tendințe în acest sezon.

Istoria bandanei

Bandana este o eșarfă de buzunar, care se distinge prin formatul său pătrat și modelele imprimate. Cele mai cunoscute și populare sunt tipărite cu modele paisley în stil indian. Cuvântul bandana provine din limba hindi și din cuvântul bandhnu, care poate fi tradus drept „cravată”.

Din India, țara sa de origine, bandana a călătorit mult, afirmându-se mai mult ca un semn de recunoaștere și apartenență decât ca un accesoriu practic de protejare. Din anii 1950, bandana a devenit apanajul rockerilor, a motocicliștilor pe Harley Davidson și a bandelor din ghetourile americane care nuanțează o imagine periculoasă. În funcție de culoarea și modelele sale, bandana devine un semn de apartenență între comunități – de la hippies la homosexuali, fiecare comunitate are propriile sale modele.

Atât de mult se poartă bandana încât ajunge să devină o piesă banală. A dispărut la începutul anilor 2000. După 20 de ani, o nouă generație o redescoperă și profită de imprimeul său boem, transformând-o într-una dintre cele mai importante tendințe de modă din primăvară-vara 2021.

Cum să porți bandana print în 2021?

Uită de latura sa de băiat răzvrătit și rău. De-a lungul timpului, bandana a ajuns pe marile podiumuri ale săptămânii modei, inclusiv în colecțiile Hermès, care a făcut rochii sublime pentru vara acestui 2021. Evident, există o mulțime de bandane înfășurate la gât sau la încheieturi pentru a vă juca cu imaginea rockabilly. Dar în 2021, bandana este în principal un model, în special pe piesele vestimentare de inspirație boemă.

Designerii propun rochiile fluide și cu fante imprimate cu arabescuri din cașmir care flutură în vânt și dezvăluie doar o mică parte din picioare. Pantalonii decupați precum culottes sunt, de asemenea, pe care să-i porți cu cămăși sau tricouri. Dacă îmbraci blugii în tendințe anul acesta, completează-ți ținuta cu cămăși cu guler personalizat, cămăși din popeline imprimate și o jachetă matlasată, cu bandana print, în stilul anilor ’70.

Iar pentru cei cărora le place bandana sub formă de accesorii, nicio problemă: colecțiile pentru primăvara-vara 2021 sunt pline de genți de mână, adidași și accesorii de păr cu imprimeuri de cașmir.

ARTICOLE SIMILARE

Motivele pentru care Meghan Markle nu poartă culori vii precum Kate Middleton

Andreea Damian

RIHANNA a iesit GOALA din club! FOTO!

Kanye West vrea să rivalizeze cu soția sa, Kim Kardashian și lansează o linie de cosmetice

Andreea Damian

Bijuterii mortale

Street fashion Cluj

realitatea

Spectacolele în aer liber ar putea fi reluate din 15 iunie. Iată în ce condiţii

Andreea Damian

Scrie un comentariu