Home > Agenda > Banii CUPEI MONDIALE de FOTBAL 2018 de pe stadionul Lujinski din Moscova

Banii CUPEI MONDIALE de FOTBAL 2018 de pe stadionul Lujinski din Moscova

Dintre cele 32 de echipe care joacă pentru pentru glorie, câștigătorea turneului va primi 38 de milioane de dolari, față de cei 35 de milioane de dolari care reprezentau marele premiu din 2014. Iar echipa care se va clasa pe locul doi va primi 28 milioane dolari, tot cu 3 milioane de dolari mai mult decât la ultima ediție.

Pentru cele 32 de echipe încep lupta pentru Cupa Mondială 2018 din Rusia, nu contează doar prestigiul și onoarea de pe teren, ele luptă și pentru premiul în bani al FIFA.

Suma premiilor totale din acest an este de 791 milioane de dolari, dintre care 400 de milioane de dolari vor fi distribuite celor 32 de echipe pe baza performanțelor și poziției finale. Restul banilor vor fi distribuiți ca parte a pregătirii pentru turneu, ca beneficii pentru cluburile părintești ale jucătorilor și ca recompensă pentru cluburile care își pierd jucătorii din cauza unor accidentări.

Suma premiilor în ediția din 2018 a Cupei Mondiale de la Moscova este semnificativ mai mare decât cea al premiilor ediției din 2014. La Cupei Mondială din Brazilia, suma premiilor a fost de 576 de milioane de dolari.

Din 1982, premiul a crescut de 40 de ori până acum. În 1982, premiul total a fost de numai 20 de milioane de dolari. În termeni procentuali, cea mai mare creștere a premiului a fost în 1990, când s-a dublat la 54 de milioane de dolari.

evoluția sumelor de bani oferite la Campionatele Mondiale de Fotbal din 1982 până în 2018

Din cele 791 de milioane de dolari, pe lângă câștigătorii de pe primele două locuri, echipele 3 și 4 vor primi 24 de milioane și respectiv 22 de milioane de dolari. Patru echipe eliminate în sferturile de finală vor primi 16 milioane dolari fiecare și opt echipe eliminate din runda de 16 vor primi 12 milioane dolari fiecare. 16 echipe care vor fi eliminate în etapa de grup vor primi câte 8 milioane de dolari. Toate cele 32 de echipe vor primi, de asemenea, 1.5 milioane dolari ca taxă de pregătire.

209 milioane de dolari au fost păstrate pentru cluburile care își eliberează jucătorii pentru obligațiile naționale iar 134 milioane de dolari au fost alocate pentru Programul de protecție a cluburilor. Aceasta va fi plătită ca o despăgubire pentru cluburile care își pierd jucătorii din cauza rănirii lor pe terenul stadionului Lujinski din Moscova.

PROGRAMUL COMPLET AL MECIURILOR

Articole asemanatoare
RUSIA – eliminată de la Olimpiada de la Tokyo și de la Campionatul Mondial de Fotbal
Războiul borșului, Ucraina: Nu v-a ajuns să furați Crimeea, vreți să ne furați și borșul
Michel Platini a fost reținut pentru CM din 2022 Qatar – dar au murit deja 1400 de oameni
În Rusia mii de persoane protestează împotriva legii privind securitatea cibernetică

Comenteaza acest articol

Banii CUPEI MONDIALE de FOTBAL 2018 de pe stadionul Lujinski din Moscova

by realitatea   1 min
0