Tabu
Image default
LIFESTYLESlider

Barbie va avea proteză de picior și va umbla din nou în scaun cu rotile

Păpușa Barbie a stabilit întotdeauna tendințele, iar Mattel, compania care a inventat-o, a realizat o multitudine de  variante de siluetă și formă după ce i s-a reproșat că nu îmbrățișează multiculturalismul și diversitatea. Încă de la apariția sa, Barbie a fost propusă ca model pentru tinerele fete, întruchipând diferite meserii: astronaut, schior, instructor de aerobic, reporter de știri, veterinar, star rock, doctor, militar, pilot, jucător de baseball, scafandru, salvamar, pompier, inginer și multe altele.

Cercetările publicate sugerează că fetele trec adesea printr-o fază în care își urăsc păpușile Barbie, supunându-le unor pedepse. Una dintre criticile cele mai frecvente este că „ păpușa blondă din plastic transmite o imagine nerealistă a corpului tinerelor fete”, existând riscul ca fetele care încearcă să o imite să devină anorexice.

În 1997, Share-A-Smile Becky era prima păpușă Barbie care folosea un scaun cu rotile. S-a epuizat rapid, dar clienții au fost dezamăgiți pentru că scaunul cu rotile nu intra în liftul căsuței Barbie Dream House de 100 de dolari, așa că s-a anunțat adaptarea dimensiunilor casei. Dar producția acestui model s-a oprit la scurt timp.

În 2016, Mattel a făcut câteva modificări uriașe la înfățișarea celebrei jucării, făcând-o mai corpolentă.

De curând, compania a lansat o nouă linie de păpuși, care vor avea părul texturat, se va diversifica în noi variante de siluetă și va avea dizabilități fizice.

Studiile au arătat cât de important este ca cei mici să se regăsească în jucăriile cu care se joacă, dar nu există multe jucării pentru copiii cu dizabilități. Cea mai controversată este păpușa Barbie cu proteză de picior, dar și cel mai așteptat model. „Este foarte important să ne ascultăm clienții”, a declarat Kim Culmone, vicepreședinte Mattel.

La crearea noii linii de păpuși, Mattel a lucrat cu experți de la UCLA și cu persoane cu dizabilități, printre care o fetiță în vârstă de 12 ani, cu un braț protetic. Ea a recomandat ca membrele protetice ale păpușii Barbie să fie detașabile și să pară mai realiste, scrie Teen Vogue. De data aceasta, scaunul cu rotile se va potrivi oricărui model de căsuță pentru Barbie – Made To Move – fiind un accesoriu excelent pentru păpuși. Ideea a fost primită cu mult entuziam de părinți și fetițe.

ARTICOLE SIMILARE

Confesiune: Cancer? Nu, mersi

realitatea

Cele mai bune stiluri de rochii pe care le vom iubi în 2021

Andreea Damian

Gimnasta medaliată cu aur care s-a reinventat ca actriţă de filme pentru adulți

Andreea Damian

În Spania trăiesc cei mai sănătoși oameni din lume

Andreea Damian

TEST de perspicacitate inedit! Nici nu-ti imaginezi cat de usor e raspunsul… Cum obtii un patrat mutand doar un chibrit?

realitatea

Un cuplu din State a „câștigat” un bebeluș la un concurs la radio

Andreea Damian

Scrie un comentariu