Home > Lifestyle > Barmani rapizi, creveți în sos roșu și petrecere în culori

Barmani rapizi, creveți în sos roșu și petrecere în culori

Irina Mihalcea, marti, Barmaniada Speed Service, club Tonka

Marti seara a trecut in mare viteza la prima etapa a competitiei Barmaniada, unde cei mai rapizi barmani din Romania s-au intrecut in a servi in timp record sase cocktailuri diferite si doua sticle de bere. Cel mai scurt timp din competitie a fost de numai un minut si 21 de secunde!!, realizat de barmanul clujean Sergiu Biris.

Dar rapiditatea nu a fost singurul criteriu, ci si tehnica de preparare a bauturilor. De aceea, Sergiu a fost intrecut de Marjan Kukuneshoski (Make) – clasat pe locul 3 – si de cei doi castigatori ai locului 1 (la egalitate): Mihai Tarcea si Aurel Talpau.

I-am incurajat si i-am aplaudat pe toti cei 30 de participanti. Recunosc insa ca am tinut mai mult cu cele 2 fete care, desi nu au urcat pe podium, s-au descurcat excelent! Abia asteptam acum Barista, urmatoarea etapa unde vom invata sa desenam in cafea!

Irina Mihalcea, miercuri, Food Elements Take Away

Joi seara, la Corbeanca, intr-o atmosfera relaxanta, departe de agitatia orasului, am fost invitata la inaugurarea Restaurantului Food Elements Take Away.

Am fost servita chiar de catre chef Serban Grigorescu, bucatar pasionat si membru al “American Personal Chef Association”, cu cele mai delicioase feluri de mancare din bucataria internationala. Ca sa va lase gura apa, sa va spun cu ce specialitati am fost rasfatata: salata Panzanella clasic italiana cu bucatele de paine unse bland cu usturoi, Jambalaya – specialitate din New Orleans – cu creveti in sos rosu si cu orez, muschi de vacutza la gratar – specialitate din Noua Zeelenda – imblanzit in tigaie cu rozmarin si cimbrisor, toate stinse cu un pahar de sampanie GH Mumm inchinata de oaspeti in cinstea deschiderii.

Food Elements Take Away este deschis de dimineata de la ora 07:00 pana seara la ora 21:00, de luni pana sambata. Puteti merge oricand, fie in drum spre birou, fie la intoarcere si cred ca o sa va placa.

Alexandra Prichindel, joi, Erasmus Flag Party

Pentru ca fac parte dintr-o organizatie studenteasca dedicata bursierilor Erasmus, EsnUnibuc, si pentru ca de vreo saptamana incoace studentii straini, veniti cu bursa pentru un an la noi in tara, au sosit pentru a-si incepe cursul intensiv de limba romana, aseara i-am primit cum se cuvine: cu un party! Un Flag Party. Si o sa va povestesc imediat despre ce este vorba.
EsnUnibuc este maestra in organizat evenimente de socializare pentru Erasmusi iar Flag Party-ul a fost una dintre cele mai de succes petreceri ale anului trecut, atat ca idee cat si ca atmosfera. Ea intruneste toate caracteristicile unui ritual de initiere si astfel a devenit marca inregistrata a momentelor noastre de welcome. Ca prima petrecere oficiala care aduna la un loc studentii incoming, ea are la baza ideea unui mix al identitatilor nationale si pune pe fiecare student sa vina imbracat in culorile drapelului sau national. Party-ul devine astfel un prilej perfect pentru a afla de unde vin studentii, ce limba vorbesc, ce facultate fac, in ce oras al Romaniei isi vor petrece stagiul Erasmus, cat timp vor sta acolo, de ce au ales Romania s.a.

Tematica petrecerii lasa foarte mult loc creativitatii si, aseara mi-a fost dat sa vad cele mai nastrusnice impovizatii ale steagurilor nationale. Toti spaniolii erau in tricouri rosii, cu coardoane din plastic pe galben. Toti italienii, in tricouri albe, branduite cu un „Italy” facut din paste si colorat cu markere rosii si verzi. Eu, mi-am pus subtil 3 bratari colorate in rosu, galben si albastru si am mai vazut tricolorul Romaniei reprezentat prin jeansi albastri, curea galbena si maiou rosu. Seara s-a prelungit cu momente scenice de muzica si dans, pe cele mai faimoase melodii spaniole ( Macarena, Bamboleo sau Asereje de la Las Ketchup ) iar mancarea si bautura, a fost si ea de prin lume adunate: rahat turcesc, carne tocata cruda nemteasca, mini-pizze, sangria si multa bere romaneasca.

Articole asemanatoare
Barmaniada, Working Flair and Exibition
Saptamanal Tabu: Teatru, film, memories și comedie
Săptămânal Tabu: Scoția, teatru, Bran , Kapitalism și Undertone
Cocktail-uri cu imaginație la Barmaniada 2010

Loading...

Comenteaza acest articol

Barmani rapizi, creveți în sos roșu și petrecere în culori

by realitatea   2 min
0