Home > Agenda > Barmaniada desemnează sommelier-ul anului

Barmaniada desemnează sommelier-ul anului

Competitia – organizată de Barmania alaturi de Tonka Soul Café cu sprijinul Federatiei Somelierilor din Romania si Vinul.ro – este primul concurs dedicat barmanilor ce cuprinde și o etapă specializată pe sommelier, pregătind totodată viitori swommelieri în industria bartending-ului.

Evenimentul, aflat la a doua  ediție anul acesta, are cinci etape de desfășurare, cu specializările de: servire rapidă, barista, mixologie, sommelier și entertainment. Barmaniada are ca scop motivarea barmanilor aflați la începutul carierei, specializarea lor în domeniu și crearea unei imagini profesioniste a oamenilor din spatele barului.

În cadrul etapei “Sommelier” – care se va desfășura la Tonka Soul Café începând cu ora 17.30 – vor concura primii 10 barmani calificati dupa proba teroretica urmand ca acestia sa isi dovedeasca priceperea in arta vinului prin: degustare “blind testing” , corectarea unui meniu si proba practica, ce presupuneefectuarea unei operatiuni distinct din servirea clasica a unui produs.

Pentru a-i pregăti cât mai bine pentru această etapă, Barmania si Federatia Somelierilor din Romania a organizat cu două săptămâni în urmă un training, în cadrul căruia concurenții au aflat ce presupune munca unui sommelier. Recunoasterea unui vin, asocierea dintre vin si mancare , servirea corecta a vinului sunt numai câteva dintre cunoștiințele de bază în această meserie, pe care ei trebuie să le stăpânească în cadrul competiției. Evaluarea concurenților va ține cont și de aptitudinile acestora de comunicare cu juriul și publicul pe parcursul preparării, precum și de atitudine și prezentare, atât din punct de vedere al vestimentației cât și al spațiului de lucru.

Pentru maximă acuratețe în ceea ce privește evaluarea concurenților, juriul va fi compus din reprezentanti de marca in domeniu: recunoscutii somelieri Laurențiu Achim si Sergiu Nedelea. Aceștia vor evalua concurenții și se vor pune de acord în ceea ce privește câștigătorii. Pe lângă premiile de 400€, 250€ și 150€ acordate finaliștilor în cadrul fiecărei etape, castigatorul va primi distinctia de Sommelier-ul anului in Romania

Competitia Barmaniada doreste sa fie o continua provocare pentru barmanii din toata tara ce isi doresc sa isi verifice cunostintele si aptitudinile profesiei. Concursul va fi, pentru aceștia, o rampă de promovare și o ocazie de a-și demonstra priceperea în cadrul unei competiții specializate.

Articole asemanatoare
Competiţia celor mai buni sommelieri la Barmaniada 2011
Cocktailuri inovative sub atenta evaluare a barmanului Casei Regale Britanice, Sir Angus Winchester, la BARMANIADA 2011
Competiţia celor mai buni barmani berari şi record naţional la domino de cocktailuri cu bere la BARMANIADA 2011
Barmaniada 2010

Comenteaza acest articol

Barmaniada desemnează sommelier-ul anului

by realitatea   1 min
0