Home > Fără categorie > Barmanul Anului desemnat la BARMANIADA 2011

Barmanul Anului desemnat la BARMANIADA 2011

Cursa pentru câștigarea titlului de Barmanul Anului s-a încheiat aseară, 13 decembrie, în cadrul festivității de premiere organizată la Tonka Soul Café. Marian Porumb a fost desemnat Barmanul Anului 2011 – concurentul care a cumulat cel mai mare numar de puncte de-a lungul celor 6 etape BARMANIADA.

Marian este din Cluj și este prima competiţie la care a participat. Depășește-ți limitele este provocarea pe care clujeanul a privit-o cu mare entuziasm și a știut că doar așa poate deveni cel mai bun în ceea ce face. Barmanul Anului a fost recompensat cu un premiu în valoare de 1000 € şi o croazieră de 2 persoane pe Marea Mediterană oferită de Croaziere.net.

Tot aseară, s-a desfășurat ultima și totodată una dintre cele mai spectaculoase etape ale Barmaniadei: Working Flair & Exhibition. Competiţia a început cu un spectacol de flair susținut de cei mai buni barmani din România, acompaniat de un moment inedit de acrobație în aer ce a captat atenția publicului.

Printre elementele cele mai importante punctate în cadrul competiţiei s-au numărat originalitatea, interactivitatea cu muzica, varietatea și dificultatea elementelor, iar cei 9 finalişti s-au întrecut în a impresiona juriul şi publicul.

Juriul a fost compus din Tug Van Der Berg (cofondator al World Flair Association), Costin Gache (vicepreședintele Asociației Barmanilor Profesioniști din România), Liviu Croitoru (unul dintre cei mai buni barmani de flair din România), Sergiu Biriș (Barmanul anului 2010) şi Costin Târşoagă (unul dintre cei mai cunoscuţi barmani profesionişti din România).

Surpriza serii a fost Alin Tudor, un tânăr din Buzău care practică flair-ul ca hobby și care a reușit să încânte publicul cu un număr amuzant şi foarte bine realizat din punct de vedere tehnic, clasându-se pe primul loc. Locurile II și III au fost ocupate de către Alex Avârvărei din Timișoara, respectiv Marian Porumb. Câştigătorii au fost recompensaţi  cu următoarele premii:  400 €, locul II – 250 € şi locul III – 150 €, precum şi  alte cadouri oferite de sponsorii BARMANIADA.

BARMANIADA 2011 își propune să creeze o comunitate de barmani care să interacționeze și să facă schimb de experiență, punând din ce în ce mai mult accent pe evoluție și profesionalism în meseria lor. BARMANIADA 2011 a avut 6 etape şi s-a bucurat de prezența unor invitați de renume internațional.

Sir Angus Winchester, barman al Casei Regale din Anglia, Tasos Delichristos, membru al juriului World Barista Championship și Nikolis Thanasis, barista profesionist din Grecia, Umberto Lucio Amore, maestru sommelier din Italia şi Tug Von Der Burgh, membru fondator al World Flair Association au fost invitaţi de onoare şi preşedinţi ai juriului. Aceştia nu numai că au jurizat competițiile, dar au şi susţinut pregătirea concurenţilor prin traininguri şi workshopuri, inspirându-i să îşi depăşească limitele.


Loading...

Comenteaza acest articol

Barmanul Anului desemnat la BARMANIADA 2011

by   2 min
1