Tabu
CULTURE

Basme rusești

În DVD-ul numărul doi – „Basme rusești”, ne sunt prezentate: aventura lui Lev Tolstoi la București și a demimondenei Rose Pompon în timpul Războiului Crimeii, povestea ciudată a Anastasiei, pretinsa fiica a țarului Nicolae, ucis de bolșevici cu întreaga familie și aparută din neant pe malul Dâmbovitei, Koziel Poklewski, trimis ca ministru plenipotențiar de Sankt Petersburg și rămas aici după 1917 și povestea lui Lenin, semn al prezenței apăsătoare a URSS, turnată în granit în fața Casei Scânteii și demolata în martie 1990, după revoluție, de insurgenți.

• Pe 20 noiembrie, al treilea DVD, „Moravuri de altădată“, readuce în memoria românilor locuri ale distracțiilor din alte vremuri, cum ar fi celebrul hipodrom bucureștean sau Athenee Palace sau personalități ale vieții politice interbelice (Barbu Åžtirbei).

• În 27 noiembrie este rândul DVD-ului Scrisu’ Râsu’ – Plânsu’, cu ,,Craii de Curtea Veche’’ ai lui Mateiu Caragiale, ,,Jurnalul de sex’’ al lui Bogza, Misterul Sebastian sau Moartea lui Labiș.

• „Locu’ și norocu’“, oferit de Cotidianul pe 4 decembrie, petrece la Hanul cu Tei, Hotel Concordia, ajungând până la Mahalaua Obor și Crucea de Piatră.

• „Lumea violenței“ bucureștene vine pe 11 decembrie, cu Gloanțe pentru Prim- Miniștri, Marile incendii, Crime în Lipscani sau cutremurele care au zguduit Capitala.

• Ultimul episod, din 18 decembrie, aduce povești din comunism. Moartea unui dictator, Casa Poporului, Ceaușimea sunt câteva fețe ale regimului trecut, pe care le-a văzut Bucureștiul. Fiecare DVD costă 8,9 lei și este însoțit de câte o broșură de 32 de pagini, spectaculos ilustrate cu fotografii de epocă, în care puteți citi pe îndelete poveștile transpuse în film.

ARTICOLE SIMILARE

Nou scandal cu Huidu! GAINUSA si DEZBRACATU pleaca de la Cronica Carcotasilor!

Fata bună a muzicii pop

TREZESTE-TI LUMEA LA VIATA CU NOUL HTC ONE

Scriitoarea de origine română Herta Müller a luat Nobelul pentru Literatură

realitatea

Bucharest Fashion Week organizeaza ultimul casting

Povestea din biblioteca: Mic dejun la Tiffany, Truman Capote

realitatea

Scrie un comentariu