Tabu
Image default
CULTURESlider

Bătaie de joc pe bani publici! Cum arată spaţiile de joacă din sectorul 5 după „reabilitarea” de 54 mil. €

În urmă cu două luni, primarul Daniel Florea le promitea părinților din sectorul 5 că va reabilita 34 de spații de joacă, amplasând la intrare un anunț pe un dreptunghi roșu.

Pe panou scria așa: „Începând cu data de 03.06.2019, 34 de locuri de joacă și parcuri, inclusiv acesta, vor intra, succesiv, în procedura de reabilitare și modernizare. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă asigurăm că lucrările vor fi realizate la cele mai înalte standarde de calitate și în cel mai scurt timp posibil. Copiii noștri merită tot ce e mai bun! Daniel Florea, Primarul Sectorului 5”.

Edilul a abandonat – din câte se pare – proiectul. Imediat după ce Libertatea a dezvăluit că primarul PSD al Sectorului 5 cheltuiește 54 de milioane de euro ca să amenajeze 34 de părculețe, panourile au dispărut subit. Au fost trimiși pe teren angajați care au ridicat panourile și le-au urcat în dubițe, fără să ofere explicații martorilor care i-au luat la întrebări. Se întâmpla în jurul datei de 10-15 iulie.

De exemplu, în Parcul Sebastian, panoul a fost dosit după un magazin.

La scurt timp, au apărut câțiva muncitori care au reparat băncile din parcurile cuprinse în programul de reabilitare. Cetățenii s-au plâns însă că aceștia au făcut o treabă de mântuială, pentru că în loc să înlocuiască băncile cu totul, le-au „cârpit” pe ici, pe colo, cu scânduri de proastă calitate și le-au vopsit cu grund. Ba mai mult, au șlefuit lemnul în prezența copiilor și a părinților sau bunicilor care îi însoțeau în parc.

Așa arată o bancă din Parcul Sebastian după reabilitare!

Pentru ca munca lor să fie o bătaie de joc pe bani publici, au reparat partea din lemn a unor coșuri de gunoi sparte. Acestea lipsesc complet din unele parcuri sau sunt în număr foarte redus.

S-a promis de asemenea că spațiile de joacă din cele mai mari parcuri din sector – Pecineaga, Sebastian, Romniceanu – vor intra în reabilitare. Ce s-a reușit a fost însă o reparație minoră pe unde s-a considerat că este nevoie.

Parcul Sebastian, cel mai important parc din Rahova, are două locuri de joacă mari, însă ambele sunt într-o stare jalnică. Lemnul este compromis pe alocuri, iar șuruburile lipsesc sau sunt lăsate la voia întâmplării, ca în imaginea de mai jos, pentru ca cei mici să se lovească în ele.

Cei mici s-au trezit peste noapte și fără tobogane, în locul lor fiind amplasate niște scânduri. Li s-a promis totuși că vor primi tobogane noi, din plastic, montate la aceleași spații de joacă șubrede și rupte. Lemnul se îndoaie sub greutatea copiilor care aleargă și sar.

Pecineaga – alt parc, aceeași poveste. Aici s-au făcut sesizări peste sesizări dar niciuna nu a fost luată în seamă. Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a reuşit să arate astfel indiferenţă faţă de cetăţeni. „Este parcul nimănui”, spun locuitorii care locuiesc în zonă.

Deosebirea e că aici locul arată ca o uriașă groapă de nisip. În primăvară, câțiva angajați ai Primăriei (alții, mereu sunt alții) au luat pavelele din cauciuc, ziua în amiaza mare, ca să completeze un alt parc din sectorul 5 (nu au vrut să spună care). Au promis însă că primăria va turna un nou covor elastic din cauciuc.

Ba mai mult, aici există și foarte mulți copaci uscați, gata-gata să cadă și să rănească persoane. Cu toate acestea, părinții continuă să-și aducă aici copiii, pentru că „nu au unde să îi ducă în altă parte”.

În schimb, Primăria Sector 5 are un sediu nou.

La fel și Poliția Locală Sector 5.

Ce este revoltător e faptul că primarul Daniel Florea a trimis în această vară caravana de voluntari prin parcurile din sectorul 5, care au organizat ateliere și jocuri pentru copii. Prin mâinile părinților a trecut și un caiet de doleanțe/reclamații, în care și-au exprimat în scris nemulțumirile la adresa autorităților locale. Voluntarii le-au dat asigurări că primarul îi va asculta. Oare?!

Libertatea mai scria că firma care urma să facă parcurile/spațiile de joacă e Star Pro Center INTL, aceeași care a primit anveloparea blocurilor în ianuarie și a cărei patroană s-a remarcat printr-o asociere a numărului său cu o firmă de videochat. Dar SC Amenajare Edilitară și Salubrizare SA, societate aflată în subordinea Primăriei Sectorului 5, a anulat contractul cu firma Star Pro Center pe 15 iulie.

Încă o dată, nevoile cetățenilor sunt lăsate pe ultimul loc în lista de priorități a primarului PSD al sectorului 5. Din rea credință și incompetență, vom afla poate după alegerile de anul viitor. Deși în iulie declarau că în toamnă lui 2018 toate parcurile intră în reamenajare, licitațiile pentru lucrări au fost prima data demarate în ianuarie 2019, apoi anulate, publicate alte licitații, cu termen de depunere a ofertelor mai lung, anume pe 20 martie, și termen de finalizare a lucrărilor de 14 luni.

Toate cele 5 parcuri din administrarea Primăriei Sectorului 5, împreună cu alte 29 de spații de joacă, sunt în continuare neamenajate.

 

ARTICOLE SIMILARE

Humanitas LIVE ⎪ Cetăți, castele și alte fortificații din România

Ciocîrlan

Puterea murăturilor: un ghid pentru conservarea legumelor

Andreea Damian

Aquatique, 10 ani de cresteri spectaculoase

realitatea

Trupa Spice Girls va cânta la nunta Prințului Harry

Andreea Damian

Animal print-ul s-a întors, iar Meghan Markle și Victoria Beckham te învață cum să-l porți

Andreea Damian

Cum arată și cu ce se ocupă acum Adriela, partenera lui Smiley de la Dansez pentru tine

Andreea Damian

7 comentarii

Scrie un comentariu