Tabu
CULTURE

Battery Dance Company din New York pentru a doua oara in Romania!

Cunoscuta companie de dans newyorkeza Battery Dance Company se afla in prezent, pentru al doilea an consecutiv, la Bucuresti, in cadrul unui proiect de colaborare cu compania de dans romaneasca Tangaj Dance. Proiectul este intitulat Camera 0002_Dancing to Kinect si se desfasoara in perioada 14 septembrie – 12 octombrie.

Battery Dance este una dintre cele mai longevive companii  de dans din New York, cu o experienta de 35 de ani. Ei au imbinat arta dansului contemporan cu programe sociale, printre care si introducerea educatiei alternative prin arta in scolile publice din New York. Publicatia americana New York Times afirma ca Battery Dance este: “Noua fata a diplomatiei culturale.

Tangaj Dance este o companie de dans ale carei proiecte interdisciplinare propun imbinarea dansului cu noile tehnologii si producerea unor experimente vizuale sub forma de laboratoare, instalatii sau filme de dans.

Proiectul Camera 0002_Dancing to Kinect se bazeaza pe unul din cele mai de succes programe de diplomatie culturala prin arta din lume: Dancing to Connect (DTC). Acesta este un program educational inovator, initiat de Battery Dance Company, care a primit numeroase premii. Programul permite tinerilor sa isi dezvolte creativitatea si spiritul de echipa folosind limbajul dansului contemporan.

Pana pe 12 octombrie, Battery Dance va ramane in Bucuresti pentru a realiza un alt spectacol, intitulat “Birdville”, care va fi prezentat in  premiera la WASP, la inceputul lunii octombrie, urmand ca apoi sa fie prezentat in turneu si in alte doua orase din tara.

Spectacolul-eveniment Dancing to Connect va avea loc pe 23 septembrie la WASP Working Art Space and Production, strada Ion Minulescu 67-93, corp E, etajul 2, incepand cu ora 19.00

ARTICOLE SIMILARE

FOTO: Printul George la 1 an!

realitatea

Ce-și doresc bărbații – cel mai nou ghid pentru femeile din România

realitatea

In The Mood For Caft

O vedeta blonda de la noi pozeaza sexy pentru sotul ei: AFLA CINE E!

George R.R. Martin pregătește o surpriză pentru fanii „Game of Thrones”

Andreea Damian

Stiai ca The Amazing Race a fost in România?

realitatea

Scrie un comentariu