Tabu
HEALTH

Băutura minune care curăță organismul de toxine după Sărbători

Originară din Africa de Sud, această infuzie roșie este ideală pentru o mai bună eliminare a toxinelor din sezonul sărbătorilor.

Lista rezoluțiilor bune pentru noul an este adesea însoțită de o cană cu o băutură fierbinte. Dar iată, ai mers prea departe cu mojito-urile la petrecerea de Crăciun și simpla vedere a unei frunze de mentă îți face rău. Vești bune, o infuzie de rooibos îți va cuceri papilele gustative fără a face indigestie. Această băutură din Africa de Sud ajută organismul să repornească după pagubele cauzate de sărbătorile de sfârșit de an.

Numită greșit „ceai roșu”, rooibos nu aparține familiei Camellia sinensis. Această specie de plantă provine din spinii și ramurile unui tufiș roșu din Africa de Sud, numit Aspalathus linearis. Totuși, la fel ca ceaiul verde sau alb, este, de asemenea, furnizat în mod deosebit cu antioxidanți, așa cum subliniază nutriționistul-dietetician Florence Foucaut, potrivit Madame Figaro. „Conține polifenoli de tip flavonoid care ajută organismul să lupte împotriva îmbătrânirii celulare și a bolilor cardiovasculare.”

Deși există o singură varietate de rooibos, acesta poate fi preparat în două moduri diferite. Rooibos „verde” este zdrobit apoi uscat la soare înainte de a fi consumat. „Este cea care conține cei mai mulți antioxidanți dar este și cea mai puternică în gură, cu arome ierboase”, remarcă Gervanne Leridon. Varianta roșie, la rândul ei, conține mai puțin deoarece este fermentată înainte de a fi uscată.

Spre deosebire de ceaiul obișnuit, rooibos nu afectează capacitatea organismului de a absorbi fierul. Ar aduce Fierul chiar și în cantități mici. „Este o băutură ideală pentru femeile însărcinate ale căror nevoi de fier sunt foarte importante în timpul sarcinii”, indică Florence Foucaut. Iar aprovizionarea cu oligoelemente nu se oprește aici: există și puțin magneziu (1,57 mg / 200 ml), sodiu (6,16 mg / 200 ml) și potasiu (7,12 mg / 200 ml), necesare întăririi sistemului imunitar.

ARTICOLE SIMILARE

Ce rişti dacă mănânci produse de patiserie dimineața

Andreea Damian

Numărul mare de ore de muncă, asociat cu o creştere a riscului de accident vascular cerebral

Andreea Damian

La Roche-Posay – Zilele Protectiei Solare

realitatea

Cum să crești o mulțime de plante de interior și cu ce te ajută ele

realitatea

Noi studii arată că țigările electronice ar putea fi chiar mai nocive pentru inimă decât țigările obișnuite

realitatea

Despre cum un simplu test de depistare a sarcinii a dus la dispariția broaștelor la nivel global

realitatea

Scrie un comentariu