Tabu
CULTURE Slider

BBC publică o arhivă cu peste 16.000 de efecte sonore care pot fi descărcate gratuit

BBC a publicat o arhivă incredibil de vastă cu peste 16.000 de efecte sonore, pe care le puteți descărca în format WAV gratuit.

Probele sunt eliberate sub licența RemArc, ceea ce înseamnă că pot fi utilizate pentru „scopuri personale, educaționale sau de cercetare.” Biblioteca de efecte sonore bizare și obscure conține inclusive materiale din anii 1920, arhiva acoperind aproape în întregime existența BBC. În arhivă, veți putea accesa exemple precum; „Papagal sud-american vorbind”, „un băiețel de 14 luni, spunând câteva cuvinte” și „Finala Cupei F.A. din 1966, fluierul arbitrului” sau “haită de lupi urlând”. Toate efectele sunt etichetate și pot fi căutate direct, astfel încât puteți naviga în această bibliotecă bizară cu ușurință.

The British Broadcasting Corporation (Corporația Britanică de radiodifuzare), acronim frecvent utilizat, BBC, este una din cele mai mari companii de televiziune din lume și cea mai importantă companie de televiziune britanică, finanțată din bani publici. BBC World Service (sau BBC WS) transmite în 33 de limbi, după cum urmeză: albaneză, arabă, azeră, bengali, birmaneză, engleză pentru Caraibe, cantoneză, franceză pentru Africa, hausa, hindi, indoneziană, kinyarwanda/kirundi, kirkiză, macedoneană, mandarină, nepaleză, pashto, persană, portugheză (pentru Brazilia), română, rusă, sârbă, sinhaleză, somaleză, spaniolă pentru America latină, swahili, tamilă, turcă, ucraineană, urdu, uzbecă și vietnameză.

Radio BBC WS poate fi ascultat pe unde scurte, pe FM în 154 de capitale ale lumii, iar o selecție de programe este preluată de aproape 2.000 de posturi FM și de unde medii în toată lumea. Redacția în limba română a BBC WS și-a început transmisiile la 15 septembrie 1939. La data de 25 iunie 2008, BBC World Service a decis să închidă redacția sa în limba română. La 4 ianuarie 2016, BBC Entertainment și-a încetat emisia în România.

Dacă vreți să vă cufundați în lumea infinită a efectelor sonore atunci BBC este probabil sursa cea mai potrivită. Vezi aici arhiva completă.

ARTICOLE SIMILARE

Alexandra Dinu, noul jurat la Românii au talent! Pe cine va înlocui superba actriță

Tabu Tabu

Netflix va reduce traficul în Europa timp de 30 de zile

Andreea Damian

Lucian Broscățean, NOMAD la Brukenthal

realitatea

El Negro Live in Transilnavia-MiniTurneu Interactiv

realitatea

10 perechi de vedete care s-au îmbrăcat la fel. Ne e greu să decidem cui îi stă mai bine

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei

realitatea

Scrie un comentariu