Home > Agenda > Beatles a încercat să facă un film după cartea lui Tolkien – acum Peter Jackson face un film despre trupă

Beatles a încercat să facă un film după cartea lui Tolkien – acum Peter Jackson face un film despre trupă

Este puțin cunoscut faptul că, în anii 1960, The Beatles au încercat să obțină drepturile de film pentru Stăpânul Inelelor.

John Lennon ar fi vrut să joace rolul lui Gollum, Paul McCartney ar fi fost Frodo, iar trupa a sperat că Stanley Kubrick va regiza filmul. Dar planul lor s-a oprit brusc atunci când JRR Tolkien a refuzat să se joace cu ei. Acum, într-o răsucire ciudată a soții, un nou film despre trupa Beatles va fi regizat de Peter Jackson – care a transpus într-un final cartea lui Tolkien – The Lord of the Rings (Stăpânul Inelelor) pe marele ecran, în 2001.

Premiat cu Oscar, Peter Jackson va regiza un film despre sesiunile de înregistrare tensionate pentru albumul final al trupei Beatles, Let It Be, folosind 55 de ore de film de studio nevăzute până acum, care a fost înregistrat în 1969. El a descris filmul la care lucrează ca fiind ceea ce “fanii Beatles au visatde foarte  mult timp”. El a mai spus: “Este ca o mașină a timpului care ne transportă înapoi în 1969 iar noi ajungem în studio urmărind acești patru prieteni încercând să facă împreună acea muzică minunată”. Filmul a fost inițial planificat să fie un documentar de televiziune și, în cele din urmă, a format baza unui film de lung metraj, denumit și Let It Be.

Varianta lui Jackson pare să promită o evidență mai bună a procesului de înregistrare, care mai târziu s-a stabilizat și a culminat cu un concert improvizat pe acoperișul casei de discuri Apple Corps din Savile Row, Londra – care a avut loc cu exact 50 de ani în urmă, la 30 ianuarie 1969. “Am fost ușurat să descopăr că realitatea este foarte diferită de mit”, a spus directorul. “Sigur, sunt momente dramatice – dar nu există acea discordie între membri Beatles cu care proiectul a fost asociat atât d emult timp. Să îi vezi pe John, Paul, George si Ringo cum lucrează împreună, creând melodii clasice, nu e doar fascinant – este amuzant, și surprinzător de intim.”

Temerile că documentarul Jackson ar putea încerca să rescrie istoria sunt nefondate – o versiune restaurată a peliculei originale va fi disponibilă “după lansarea acestui nou film”, potrivit The Beatles.

Filmul despre Beatles este primul proiect al lui Jackson după documentarul aclamat They Will not Grow Old, care combina imagini colorate din primul război mondial cu interviuri ale militarilor britanici. Regizorul din Noua Zeelandă a fost mult timp un fan al trupei Beatles și a spus odată că a “crescut” cu muzica trupei. Jackson a fost, de asemenea, unul dintre primii care au confirmat propunerea Beatles de a realiza proiectul Lord of the Rings într-un interviu din 2002. “A fost un proiect la care s-a gândit John, iar JRR Tolkien avea încă drepturile de film în acea etapă și nu i-a plăcut ideea ca Beatles să facă filmul, așa că i-a refuzat”, a declarat Jackson atunci.


Comenteaza acest articol

Beatles a încercat să facă un film după cartea lui Tolkien – acum Peter Jackson face un film despre trupă

by realitatea   2 min
0