Home > Slider > Bebelușul regal va deveni prinț. Decizia care va schimba situația în familia regală britanică

Bebelușul regal va deveni prinț. Decizia care va schimba situația în familia regală britanică

bebelușul regal

Bebelușul regal Archie Harrison Mountbatten-Windsor va deveni prinț, dar numai atunci când bunicul său, prințul Charles, va urca pe tron.

Copilul lui Meghan Markle și al prințului Harry s-a născut luni dimineață (6 mai), iar miercuri a fost prezentat lumii. Micuțul Archie nu va fi prinț, deci va purta cel mai probabil cel de-al doilea titlu nobiliar al tatălui său, conte de Dumbarton.

Cu toate acestea, un decret regal adoptat cu peste 100 de ani în urmă de către bunicul reginei Elisabeta a II-a, George V, în 1917, spune că Archie își câștigă automat statutul de HRH (Alteța Sa Regală), la fel ca toți urmașii pe linie masculină ai suveranului. După ce va ajunge rege, scrie Daily Mail, prințul Charles ar putea emite un decret nou care să schimbe decizia regelui George V, care garantează că toți nepoții său vor primi un titlu regal.

Dar prințul Harry și soția sa, Meghan, nu sunt deranjați că fiul lor nu este prinț. „Ei respectă descretul pe care l-a adoptat George V”, a spus o sursă din apropierea cuplului regal. Numai regina Elisabeta a II-a poate schimba situația, dacă decide să îi ofere titlu princiar celui de-al optulea strănepot al său. La fel a procedat și cu copiii ducilor de Cambridge, prințul William și Kate Middleton.

Bebelușul regal a venit pe lume luni, la ora 5.26, ora locală, la spitalul privat Portland din Londra, și a cântărit 3,3 kg. Archie Harrison Mountbatten-Windsor este al şaptelea în linia succesiunii la tronul britanic, după prinţul de Wales (prinţul Charles), ducele de Cambridge (prinţul William) şi cei trei copii ai lui – prinţul george, prinţesa Charlotte şi prinţul Louis, şi ducele de Sussex (prinţul Harry).

 

Articole asemanatoare
Meghan Markle
Meghan Markle şi prinţul Harry încalcă din nou tradiția. Regina e supărată foc!
meghan markle
Meghan Markle a adus un omagiu prințesei Diana, dar alegerea ei vestimentară a stârnit controverse
harry
Probleme între prinții Harry și William
prințul harry
Prinţul Harry şi Meghan Markle vor să se mute din Europa

Comenteaza acest articol

Bebelușul regal va deveni prinț. Decizia care va schimba situația în familia regală britanică

by Andreea Damian   1 min
0