Home > Agenda > BELU si BITANG fac un anunţ-şoc: ”Nu mai suntem antrenorii lotului feminin de gimnastică!”

BELU si BITANG fac un anunţ-şoc: ”Nu mai suntem antrenorii lotului feminin de gimnastică!”

belu bitangMariana Bitang şi Octavian Bellu nu vor însoţi echipa feminină de gimnastică a României în China, la Campionatele Mondiale care vor începe pe 3 octombrie.

”Eu şi Octavian Bellu nu mai suntem antrenorii lotului feminin de gimnastică al României! După Campionatele Europene, din luna iunie, calitatea noastră de antrenori coordonatori a încetat. Este o decizie definitivă. Am făcut cât am putut, încercăm să mai ajutăm cum putem”, a declarat Mariana Bitang pentru Mediafax.

Octavian Bellu şi Mariana Bitang vor continua însă să se implice în parteneriatul dintre OMV-Petrom şi gimnastica feminină românească, mai menţionează sursa citată. Potrivit contractului semnat în primăvara acestui an, sponsorul donează suma de 2,5 milioane de euro pentru dezvoltare şi selecţie la nivelul copiilor, în perioada 2014-2016. Bellu şi Bitang au misiunea de a selecţiona circa 150 de copii din toată ţara, cu vârste cuprinse între 5 şi 9 ani, care vor intra în pregătire în 6 centre regionale: Bucureşti (la cluburile Steaua şi Dinamo), Deva, Oneşti, Timişoara şi Constanţa.

La Campionatele Mondiale programate în perioada 3 şi 12 octombrie, la Nanning (China), echipa României, formată din Larisa Iordache, Ştefania Stănilă, Andreea Munteanu, Ana Maria Ocolişan, Silvia Zarzu, Paula Tudorache şi rezerva Ioana Nicoară, va fi condusă de antrenorii Lăcrămioara Moldovan, Cristian Moldovan şi Lucian Sandu.

La sfârşitul lunii mai, Mariana Bitang şi Octavian Bellu au renunţat la calitatea de membri ai Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), iar Bellu a anunţat la vremea respectivă că se gândeşte plece şi de la lotul feminin de gimnastică. Supărarea celor doi a provenit de la faptul că Alin Petrache a devenit preşedintele COSR, funcţie pentru care a candidat şi Bellu. Reputatul antrenor a acuzat că Petrache a câştigat alegerile prin jocuri de culise. ”Dacă sunt prea bătrân pentru a funcţia de preşedinte al COSR, vă daţi seama cât sunt de bătrân ca să stau şi în sală”, afirma Bellu, la vremea respectivă.

”Când ţi se aminteşte tot timpul de vârsta pe care o ai, treci în «sfatul bătrânilor»”

Contactat telefonic de SportNews.ro, Octavian Bellu a explicat motivele pentru care el şi Mariana Bitang au renunţat să mai fie antrenorii-coordonatori ai lotului feminin de gimnastică al României. ”Nu este nimic spectaculos. Nu mai suntem antrenori-coordonatori din luna iunie, dar ne-am implicat în continuare. Am supervizat antrenamentele, am ajutat cu sfaturi atunci când a fost nevoie… Suntem implicaţi şi în acel proiect de descoperire al viitoarelor gimnaste.

Am considerat că e momentul să facem acest transfer, să lăsăm locul altor antrenori mai tineri, care au mai mult entuziasm, mai multă putere de muncă. Sunt antrenori care vor duce mai departe munca noastră, mai ales că au lucrat o perioadă îndelungată cu noi. Oricum, noi n-avea niciun contract de antrenori-coordonatori”, ne-a declarat Octavian Bellu.

Reputatul antrenor a recunoscut că în decizia pe care a luat-o a contat şi faptul că Alin Petrache a fost ales preşedintele COSR: ”Când ţi se aduce aminte tot timpul de vârsta pe care o ai, atunci te gândeşti că e cazul să treci în «sfatul bătrânilor». Poate că a venit vremea să ne mai odihnim şi noi, să nu mai stăm zi de zi în sala de gimnastică. Aşa că o să stăm deoparte şi încercăm să ajutăm cu sfaturi, dacă se consideră că e nevoie”.


Comenteaza acest articol

BELU si BITANG fac un anunţ-şoc: ”Nu mai suntem antrenorii lotului feminin de gimnastică!”

by   2 min
0